Mâncare cu fasole Flageolet şi bureţi

Pune usturoiul şi boabele de fasole sau de leguminoase într-o cratiţă cu apă până dă în clocot, apoi strecoară o mare parte din lichid în altă cratiţă în care ai pus ciupercile. Acoperă-o şi lasă ciupercile pe fic în jur de 4,5 minute sau până se înmoaie.
  • Publicat:
Mâncare cu fasole Flageolet şi bureţi

Ingrediente pentru două porţii:

  • 200g fasole Flageolet sau alte boabe de leguminoase din conservă, spălate şi scurse
  • 100ml supă de legume
  • 1-2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 125g de bureţi tăiaţi felii
  • 1 linguriţă de unt dietetic
  • 1 lingură cu vârf de pătrunjel tocat mărunt
  • 25g pesmet din făină integrală
  • 25g pâine vegetariană dietetică rasă

Mod de preparare:

Pune usturoiul şi boabele de fasole sau de leguminoase într-o cratiţă cu apă până dă în clocot, apoi strecoară o mare parte din lichid în altă cratiţă în care ai pus ciupercile. Acoperă-o şi lasă ciupercile pe fic în jur de 4,5 minute sau până se înmoaie.

Între timp, pune fasolea şi o parte din lichidul rămas în urma fierberii într-un mixer şi amestecă totul până obţii un piure mai moale. Adaugă untul dietertic, zeama de lămâie, bureţii fierţi şi pătrunjelul. Amestecă bine şi pune preparatul într-un vas termorezistent.

Deasupra, presară pesmetul şi brânza rasă şi, timp de câteva minute, rumeneşte mâncarea în cuptorul preîncălzit, iar apoi serveşte.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”