Legume de vară la grătar

Legume de vară la grătar

Ingrediente (4 porţii):

  • 2 dovlecei zucchini
  • 2 dovleci galbeni
  • 2 vinete (subţirele)
  • 2 bucăţi ardei gras
  • 2 roşii coapte mari
  • 4 cepe verzi sau 2 cepe roşii
  • ½ cană (30g) de busuioc proaspăt, tocat

Pentru marinată:

  • ½ cană (125ml) de ulei de măsline
  • 3 linguri de oţet
  • 2 linguri de zeamă proaspătă de lămâie
  • 2 căţei de usturoi, tăiaţi în jumătate
  • O lingură de salvie proaspătă tocată sau o linguriţă de salvie uscată
  • 3 linguri de arpagic proaspăt tocat sau de mentă
  • Sare şi piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Tăiaţi dovleceii zucchini, dovlecii galbeni şi vinetele pe lungime în 3 felii. Tăiaţi roşiile transversal în jumătate şi ardeii în câteva fâşii. Dacă folosiţi cepe verzi, tăiaţi-le cu frunze cu tot în bucăţi de aceeaşi dimensiune. Dacă utilizaţi cepe roşii, tăiaţi-le pe jumătate, transversal.

Aşezaţi toate legumele într-un vas mare de sticlă sau într-unul de ceramic şi presăraţi deasupra busuiocul.

Pentru a face marinata, amestecaţi uleiul de măsline cu oţetul, zeama de lămâie, usturoiul, salvia, arpagicul şi adăugaţi sare şi piper, după gust. Turnaţi marinata uniform peste legume şi lăsaţi-le pe toate să stea la temperatura camerei o oră, întorcându-le o dată.

Pregătiţi grătarul şi poziţionaţi grillul la 10-15 cm deasupra focului. Aşezaţi legumele pe grătar şi lăsaţi-le să se coacă până când devin moi, 3-6 minute pe fiecare parte, în funcţie de legume.

Serviţi împreună cu un vin alb precum Sauvignon Blanc.

Tags:
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică