Fasole verde, tofu şi caju rumenite rapid

Tofu, bine cunoscutul preparat asiatic din boabe de soia, este indicat în orice tip de dietă, pentru că are un număr redus de calorii, dar un număr ridicat de proteine.
  • Publicat:
Fasole verde, tofu şi caju rumenite rapid

Tofu, bine cunoscutul preparat asiatic din boabe de soia, este indicat în orice tip de dietă, pentru că are un număr redus de calorii, dar un număr ridicat de proteine.

 

 

 

 

Ingrediente 6 porţii:

  • ¼ cană (60 ml) de sos de soia
  • 3 linguri de vin sec
  • 2 linguriţe de făină de porumb
  • tofu (440 g)
  • ½ cană (75 g) de caju crud
  • 500 g de fasole verde, curăţată la capete şi tăiată oblic în jumătăţi
  • 3 linguri de ulei vegetal
  • 6 bucăţi groase de 6 mm de ghimbir proaspăt, nedecojit
  • 2 cepe roşii tăiate cubuleţe cu latura de 12 mm
  • o cană de supă de legume (vezi aici cum se prepară)
  • ½ linguriţă de ulei aromat cu ardei iute

Mod de preparare: Preîncălziţi cuptorul la 180˚ C. într-un bol mare, amestecaţi sosul de soia, vinul şi făina de porumb până când cea din urmă se dizolvă. Adăugaţi tofu şi amestecaţi uşor ca să se încorporeze bine ingredientele. Lăsaţi bolul deoparte.

Presăraţi caju pe o tavă de copt şi ţineţi-l în cuptor până când devine rumen, 12-15 minute. Scoate-l din cuptor şi lăsaţi-l deoparte.

Umpleţi pe trei sferturi o cratiţă mare cu apă sărată şi aduceţi-o la fierbere. Adăugaţi fasolea verde şi fierbeţi-o până când se înmoie, cam 3 minute. Scurgeţi-o şi lăsaţi-o deoparte.

Într-un wok sau într-o tigaie mare şi adâncă, la foc mare, încălziţi 2 linguri de ulei vegetal. Când uleiul e încins, adăugaţi ghimbirul şi amestecaţi ca să-şi lase aromele, cam 1 minut. Scoateţi bucăţile de ghimbir şi aruncaţi-le.

Folosind o spumieră, scoateţi bucăţile de tofu din marinată, păstrând zeama. Puneţi tofu în tigaie. Amestecaţi şi agitaţi la foc mare până când tofu se încălzeşte şi devine auriu la exterior, cam 3 minute. Transferaţi tofu într-un bol curat şi puneţi-l deoparte.

Reduceţi focul la mediu. Adăugaţi în tigaie lingura rămasă de ulei vegetal. Puneţi cepele, apoi agitaţi şi amestecaţi până când se înmoaie, 5-7 minute. Creşteţi temperatura şi puneţi din nou tofu în tigaie împreună cu fasolea verde, marinata păstrată, supa şi uleiul aromat cu ardei iute. Aduceţi totul la fierbere amestecând constant, până când preparatul se îngroaşă, cam 30 de secunde.

Luaţi de pe foc şi presăraţi caju. Transferaţi preparatul pe o farfurie de servit şi duceţi-l la masă imediat.

Sursă: „Reţete vegetariene. Combinaţii rafinate din bucătăria internaţională”, www.curteaveche.ro

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Chirila
Andreea Chirilă este absolventă a Facultăţii de Filosofie şi a ocupat timp de 8 ani funcţia de editor coodonator al revistei “Ce se întâmplă, doctore?”. De asemenea, Andreea Chirilă s-a ocupat de rubrica de beauty a revistei, prin pictoriale, articole dedicate tendinţelor din make up, ...
citește mai mult
Supă de mazăre simplă si rapidă
Supă de mazăre simplă si rapidă
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”