Chiftele raw vegan din legume şi seminţe

Toate ingredientele se mixează în robot şi se lasă să se pătrundă timp de 15 minute. În cazul în care compoziţia nu se adună, se mai adaugă făină de floarea-soarelui.
Chiftele raw vegan din legume şi seminţe

Ingrediente:

  • 250 g făină de floarea-soarelui
  • 100g făină de in
  • 100 g seminţe de susan
  • un ardei verde
  • 2 ardei roşii
  • o gulie medie
  • o roşie
  • un morcov
  • 75 g tărâţe de psyllium
  • 2 căţei de usturoi
  • 25 ml ulei presat la rece
  • sare neiodată, după gust
  • 25g mărar tocat

Mod de preparare:

Toate ingredientele se mixează în robot şi se lasă să se pătrundă timp de 15 minute. În cazul în care compoziţia nu se adună, se mai adaugă făină de floarea-soarelui.

Cu mâna umezită, se formează bulgăraşi. Aceştia se vor aşeza pe sita deshidratorului şi se vor presa cu o lingură, pentru a le da formă de chiftele. Se pot usca la 40 grade C timp de 7-8 ore sau se pot mânca pe loc.

Modalitate de păstrare: se pot ţine în frigider într-un recipient de sticlă cu capac timp de 2 zile.

Sursa: „Reţete vegane fără foc”, Ligia Pop

Legume la aburi cu guacamole
Legume la aburi cu guacamole
Recomandări: