Cele mai delicioase paste de vară. Porţia costă doar 1,5 lei

Rapid, simplu, delicios, ieftin şi sănătos - paste cu unt şi salvie. Vă recomandăm să le consumaţi la prânz.
  • Publicat:
Cele mai delicioase paste de vară. Porţia costă doar 1,5 lei

Vara, mai mult ca niciodată vrem să scurtăm timpul petrecut în bucătărie. Şi pe bună dreptate, cine vrea să aibă parte de încă o mega porţie de căldură lângă aragaz, atunci când mercurul termometre sare de 34 de grade. Dar totuşi trebuie să mâncăm. Sănătos, simplu, rapid şi ieftin am spune noi. Iată o reţetă de paste aromate simplu de realizat.


Mâncărurile nu trebuie să fie sofisticate, spunea un mare chef francez. Ci trebuie să aibă ingrediente naturale, proaspete, de calitate şi puţine la număr. Să le simţi savoarea. Să ştii ce mănânci. Pastele pe care vi le propunem, încercate evident, respectă acest principiu. Trebuie să aveţi la îndemână doar câteva frunze (4, 5 de salvie), o lingură de unt, sare şi paste. Am încercat cu tagliatele, dar pot fi folosite şi alt tip de paste. Este important să fie de calitate.
Ingredientul cheie al acestui preparat îl reprezintă salvia proaspătă. Frunzele de salvie conţin un ulei volatil, taninuri, principii amare, vitamina B1, C, săruri de potasiu. Vara persoanele ce transpiră excesiv pot bea ceai de salvie căci planta are un efect antisudoforic pronunţat. De asemenea, compuşii din salvie au efect de eliminare a gazelor intestinale şi un efect calmant asupra sistemului nervos. Atenţie, salvia nu este destinată femeilor însărcinate. Întrebaţi medicul despre perioadele când este admisă în sarcină şi cantităţi.

Paste ieftine

Reţetă de paste cu salvie şi unt

Timp de preparare – aproximativ 10 minute

Preţ – aproximativ 1,5 lei/porţia

Ingrediente:

  • 80 grame de paste uscate /persoană
  • 1 lingură de unt
  • câteva frunze de salvie (în funcţie de cât de intensă doriţi aroma untului)
  • sare
  • piper
  • mărăr (opţional)

Mod de preparare:
În apă clocotită cu sare şi o picătură de ulei se adaugă pastele şi se lasă la fiert. Timpul necesar este indicat pe fiecare pachet de paste în parte. Între timp, se călesc untul şi salvia, atenţie să nu ardeţi frunzele. Poftă bună!

 

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân