Broccoli cu fasole

Ingrediente: 400 g broccoli, 100 g muguri de pin, 2 liguri de ulei de măsline, 2 cepe mici murate, 2 căţei de usturoi...
  • Publicat:
Broccoli cu fasole

Ingrediente:

400 g broccoli, 100 g muguri de pin, 2 liguri de ulei de măsline, 2 cepe mici murate, 2 căţei de usturoi, 2 ardei iuţi roşii, uscaţi, 400 g boabe de fasole fierte, 1 lămâie, sare de mare, piper, tarhon.

Mod de preparare:

Broccoli se taie în bucăţi mici, iar partea lemnoasă se pune la abur timp de 3 minute. Apoi se lasă la răcit. Fasolea se ţine timp de 12 ore într-un recipient cu apă, apoi se fierbe.

După prima fierbere, se aruncă apa. Apoi se lasă din nou la fiert până boabele devin moi. Nu aveţi enzimele necesare digerării boabelor de fasole crude sau incomplet preparate. Aşadar, în cazul acestei leguminoase, fierberea de lungă durată nu e nocivă, ci necesară. După fierbere se mixează cu tarhon uscat. Într-o tigaie, se pun la copt boabele de pin.

Apoi se iau de pe foc şi se mixează cu usturoiul tăiat mărunt, ceapa, ardeiul iute, sarea, piperul. Amestecul se toarnă deasupra bucăţelelor de broccoli. Când puneţi la gătit legumele, sucul rezultat nu se aruncă, ci se mixează în salata de fasole.

Se ia fasolea de pe foc, se lasă puţin la răcit şi se mixează cu zeama unei lămâi, dar şi cu coaja care în prealabil a fost pusă în robotul de bucătărie. Se amestecă sosul boabele de fasole şi broccoli. Se toarnă deasupra ulei de măsline.

 

 

 

     

Urmărește CSID.ro pe Google News
Supa-cremă de broccoli şi conopidă
Supa-cremă de broccoli şi conopidă
Recomandare video
Stereotaxia în metastazele cerebrale: „E indicată la pacienții cu un număr limitat de metastaze”