Risotto cu dovleac – rețetă delicioasă pentru copii mofturoși

Bloggerul de parenting Ela Crăciun, autor al unor cărți de parenting, prezintă în noua sa carte o rețetă inedită de risotto cu dovleac.
  • Publicat:
  • Actualizat:
Risotto cu dovleac – rețetă delicioasă pentru copii mofturoși
Rețetă risotto cu dovleac, foto arhivă Ela Crăciun

Unii copii mănâncă fără probleme orice le oferă părinții, iar alții refuză tot ceea ce la oferă părinții. Mai ales variantele sănătoase. Orele meselor devin foarte stresante, pline de plânsete, rugăminți, țipete chiar. Și totuși, copiii trebuie să se alimenteze corect, iar părinții să se înarmeze cu răbdare. Și să caute explicații pentru refuzul copiilor. Uneori pot exista cauze emoționale în spatele refuzului de a consuma alimentele preparate de părinți. Sau copiii pot avea diverse disconforturi (durere de burtă, creșterea unei măsele etc).

Psihologii de copii pomenesc printre cauzele pentru care copiii pot refuza mâncarea dată de părinți faptul că aceștia nu petrec timp de calitate împreună sau nu petrec suficient timp.

 Ne-a inspirat cartea „365 de mese fără griji! 101 rețete uşoare pentru diversificare şi copii mofturoşi”, de Ela Crăciun blogger de parenting și vă prezentăm o rețetă cu care nu veți da greș la ora mesei.

Ce ingrediente sunt necesare pentru rețeta de risotto cu dovleac

Aveți nevoie de orez, ceapă, unt, apă, dovleac proaspăt sau congelat, roșii, brânză cheddar. De asemenea, o tigaie antiaderentă este de folos și o cratiță cu capac. Puteți lua la cumpărături și copilul și implica apoi în procesul de gătit.

Risotto cu dovleac – rețetă pentru copii

Ingrediente:

1 ceapă tocată mărunt
2 cubulețe de unt
50 g de orez basmati
225 ml apă
80 g dovleac
125 g roșii
25 g brânză cheddar

Mod de preparare risotto cu dovleac

Se spală, curăță și taie ceapa. Apoi se călește ceapa în unt, într-o tigaie anti aderentă, până când solzii de ceapă se înmoaie. Se adaugă orezul și apa fiartă.
Ingredientele se lasă-le să fiarbă la foc mic pentru 10 minute, cu capacul pus.
Se adaugă cubulețele de dovleac și fierbe până se absoarbe apa, adică aproximativ 12 minute.
Între timp, călește roșiile în unt, 2-3 minute. Adaugă peste ele cheddar-ul și amestecă până se topește. Pune-le peste orez, amestecă și oprește focul. Poftă bună!

Ela Crăciun, foto arhivă
Ela Crăciun, foto arhivă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân