Rețetă simplă de gogoși cu banane din 5 ingrediente. Fără drojdie, fără frământare, fără zahăr

  • Publicat:
Rețetă simplă de gogoși cu banane din 5 ingrediente. Fără drojdie, fără frământare, fără zahăr
Foto: Shutterstock

Vrei să încerci ceva nou? Încearcă această rețetă de gogoși cu banane, fără pic de zahăr, fără frământare sau timp de așteptare!

Folosește banane foarte coapte, care sunt dulci și moi. Astfel, în compoziție nu se va resimți lipsa zahărului, iar gogoșile vor fi dulci, aromate și apetisante. Ca să crească frumos și să fie „dodoloațe”, pune în compoziție praf de copt.

Pentru această rețetă de gogoși cu banane ai nevoie de 5 ingrediente. Plus uleiul în care le vei prăji, desigur! Nu trebuie să frămânți aluatul, să-l lași la dospit și apoi să decupezi gogoșile. Pur și simplu amesteci toate ingredientele și torni compoziția cu lingura. Vei obține rapid gogoși delicioase pe placul tuturor, dar mai ales al celor mici, care adoră gustul bananelor.

Cele 5 ingrediente pentru gogoși cu banane

Ingrediente pentru 20 de gogoși:

  • 5 banane medii foarte coapte
  • 300 grame făină
  • un plic praf de copt (10 grame)
  • un ou
  • un praf de sare

Pentru a prăji gogoșile ai nevoie de cel puțin 500 mililitri de ulei de floarea-soarelui.

Mod de preparare gogoși cu banane

Descojește bananele și pasează-le cu furculița sau cu zdrobitorul pentru cartofi. Adaugă oul și sarea și amestecă bine cu un tel.

Adaugă făina și praful de copt. Amestecă bine până se încorporează bine făina în compoziție. Dacă textura este prea lichidă, mai poți adăuga puțină făină.

Aluatul de gogoși cu banane trebuie să fie lipicios, ușor fluid, dar ferm totodată.

piure de banane pentru gogoși cu banane
Foto: Shutterstock

Pune uleiul într-o cratiță înaltă sau wok, lasă să se încingă bine (pune o lingură de lemn în ulei – dacă ies bulbuci pe lângă ea, înseamnă că uleiul e bine încins) și lasă focul mediu.

Ia 2 linguri și folosește-te de ele ca să torni compoziția în ulei. Introdu ambele capete ale lingurilor în ulei, apoi ia cu una dintre ele aluat, iar cu cealaltă împinge aluatul în ulei. Astfel compoziția nu va rămâne pe lingură și va aluneca ușor în tigaia cu ulei încins.

Dacă ai o lingură specială de înghețată, poți lua aluatul cu aceasta. Astfel gogoșile vor ieși micuțe și de aceeași dimensiune.

Lasă gogoșile să se prăjească la foc mediu 3-4 minute. Majoritatea se întorc singure pe cealaltă parte, dar dacă vezi că vreuna e mai „leneșă”, folosește o lingură sau o paletă.

Scoate gogoșile rumenite și aurii pe un platou întins tapetat cu prosoape de hârtie, care să absoarbă excesul de ulei.

Din păcate, această compoziție nu este pretabilă pentru cuptor.

Dacă vrei să faci gogoși la cuptor, va trebui să apelezi la rețeta clasică de aluat dospit.

Rețetă simplă de gogoși cu banane. Fără drojdie, fără frământare, fără zahăr
Foto: Shutterstock
Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”