Rețetă de ștrudel cu vișine și brânză de vaci. Un desert de sezon neapărat de încercat!

  • Publicat:
Rețetă de ștrudel cu vișine și brânză de vaci. Un desert de sezon neapărat de încercat!
Sursa foto: Shutterstock

Nu lăsa să treacă vara fără să încerci această rețetă de ștrudel cu vișine! Combinația între brânza dulce de vaci, vișinele acrișoare și foile de plăcintă crocante este absolut delicioasă. Cu siguranță vei uita de patiseria din colț și îți vei face mai des acest desert, pentru că poți folosi în rețetă și vișine din compot sau congelate, pe care le găsești tot timpul anului. Sau poți înlocui vișinele cu zmeură, afine, mure, piersici, caise, orice-ți place.

Să trecem la treabă!

Cum să faci ștrudel cu vișine: ingrediente, mod de preparare

Ingrediente:

  • 500 grame vișine proaspete fără sâmburi
  • 250 grame brânză dulce de vaci
  • 55 grame zahăr
  • 60 grame unt topit
  • 2 lingurițe de coajă de lămâie bio
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 8 foi subțiri de plăcintă
  • 35 grame fulgi de migdale
  • zahăr pudră (pentru decor)

Mod de preparare:

Pasul 1 – preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Amestecă într-un castron brânza dulce cu zahărul, coaja de lămâie și sucul de lămâie, până obții o compoziție omogenă. Adaugă vișinele și amestecă din nou cu o lingură de lemn sau o spatulă din silicon.

Pasul 2 – pune foile de plăcintă pe o hârtie de copt. Unge fiecare foaie de plăcintă cu unt topit, pe întreaga suprafață. Pune foile una peste alta. Adaugă pe ultima foaie compoziția cu brânză și vișine, pe centru. Taie marginile laterale pe lungime ale foilor de plăcintă cu un feliator de pizza (ca în video de mai jos).

„Construiește” apoi ștrudelul cu fiecare bucățică de foaie tăiată, una câte una. Pune ștrudelul într-o tavă de chec sau de cozonac și pensulează suprafața cu restul de unt topit, apoi presară pe deasupra fulgii de migdale.

Pasul 3 – introdu tava cu ștrudel la cuptorul preîncălzit. Lasă la copt aproximativ 30 de minute, până ștrudelul capătă o nuanță aurie. Scoate tava din cuptor și lasă ștrudelul să se răcească la temperatura camerei, aproximativ 30 de minute.

Pasul 4 – scoate ștrudelul din tavă și presară pe deasupra zahăr pudră. Taie-l în felii potrivite și bucură-te împreună cu cei dragi de un desert minunat.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] A făcut parte din echipa Ce se întâmplă, Doctore? în perioada aprilie 2013-decembrie 2023. Articolele sale cuprind informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională. Colaborări: Viața ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân