Rețeta de cozonaci a Annei Lesko

În perioada sărbătorilor, rețeta de cozonaci este nelipsită din căutările Google. Anna Lesko împărtășește cu fanii ei propria rețetă de cozonaci.
22.12.2020 | Necsoiu Alexandra
Rețeta de cozonaci a Annei Lesko
Rețeta de cozonaci ai Annei Lesko

Anna Lesko este una dintre femeile din showbizul românesc care nu mai are nevoie de niciun fel de introducere. Întotdeauna i-a plăcut să-și arate latura de gospodină în bucătărie făcând furori pe internet cu rețetele pe care le postează. De data aceasta, artista și-a încântat fanii cu rețeta de cozonaci apetisanți, moment în care a decis să filmeze prepararea lor și să posteze filmulețul pe rețelele de socializare.

„E un mix de metode de la bunica ucraineancă, de la părinți, de la o mătușă. Am luat de la toți câte ceva și am făcut propria rețetă, așa cum îmi place mie”, le-a spus Lesko prietenilor virtuali, în timp ce frământa de zor aluatul, machiată și purtând un maieuț sexy.

Rețeta de cozonaci

„Pentru aluat, am folosit 1 kg de făină, 500 ml de lapte călduț, 7 gălbenușuri, 50 g drojdie, 400 g zahăr, 100 g unt, coaja de la o portocală și o lămâie, un praf de copt și esență de vanilie. Mai întâi am pus în mijlocul făinii drojdia, un pic de zahăr și 150 ml de lapte. Am lăsat 15 minute să se topească, timp în care am blenduit gălbenușurile cu zahărul, am pus și restul ingredientelor și am amestecat”, explică ea.

Pentru umplutură, a folosit: 500 g nuci zdrobite, zahăr după gust, 100 g cacao, vișine în suc propriu, gem de prune, stafide și albușurile de la cele 7 ouă (bătute cu zahăr). A împărțit aluatul în două, a întins fiecare parte, a uns-o cu umplutură, a rulat și pus în tavă.