Pate de somon, rețetă pentru copiii mofturoși

Bloggerul de parenting Ela Crăciun, autor al unor cărți de parenting, prezintă în noua sa carte o rețetă inedită de pate de somon pe gustul copiilor.
  • Publicat:
Pate de somon, rețetă pentru copiii mofturoși
Pate de somon, foto arhiva Ela Crăciun

Chiar și după masa de Paște plină de preparate tradiționale românești, unii părinți simt că au epuizat ideile de mâncare pe placul copiilor. Unii copii sunt pur și simplu mofturoși. Sau au perioade cu fixații culinare. De regulă: pizza, paste, cartofi prăjiți, hamburger sunt printre preferate chiar și la vârste mici.

Ei bine, părinții trebuie să trateze cu răbdare orice refuz și să-i implice cât mai mult în alegerile culinare pe copii. Și de ce nu, să meargă împreună la piață, la supermarket. Să se uite în cărți de rețete și apoi să pregătească împreună. Copilul va face activitățile sigure pentru vârsta și capacitățile sale în bucătărie. Iar dacă vreți să introduceți peștele în meniu, iată o rețetă din cartea „365 de mese fără griji! 101 rețete uşoare pentru diversificare şi copii mofturoşi”, de Ela Crăciun blogger de parenting.

Pate de somon – rețetă

Iată ce ingrediente trebuie să pui în coșul de cumpărături pentru a face acasă rețeta de pate de somon. File de somon, unt nesărat, ceapă, rozmarin uscat, brânză de vaci, ouă, lămâie. Ideal este să preparați brânza de vaci proaspătă chiar acasă la dumneavoastră.

Ingrediente:
• 150 g file de somon sau alt pește fără piele
• 30 g unt nesărat
• 1/2 ceapă
• 1/2 lingură zeamă de lămaie
• un praf de rozmarin uscat
• 2 linguri brânză de vaci preparată în casă
•  un gălbenuș fiert

Mod de preparare:
Verifică fileul de somon de oase și pune-l la fiert în apă clocotită împreună cu ceapa tăiată bucăți și cu rozmarinul. Lasă-l să fiarbă până când se înmoaie și poate fi pasat.
Când peștele este fiert, scurge-l de zeamă și pune-l în blender împreună cu ceapa. Adaugă untul moale, zeama de lămâie, brânza de vaci, gălbenușul fiert și mixează pentru câteva secunde.
Pune pasta într-un borcan închis ermetic și o păstrează la frigider, timp de 3-4 zile. Poftă bună

Ela Crăciun, foto arhivă
Ela Crăciun, foto arhivă
Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân