Tagliatelle cu fructe de mare

Pastele reprezintă unul dintre preparatele mele preferate şi mărturisesc că le gătesc absolut delicios, declară Patrizia Paglieri, jurat MasterChef România.
Tagliatelle cu fructe de mare

Pastele reprezintă unul dintre preparatele mele preferate şi mărturisesc că le gătesc absolut delicios, declară Patrizia Paglieri, jurat MasterChef România.

Iată ce ingrediente vă sunt necesare şi cum poate fi realizată această reţetă simplă.

Ingrediente: tagliatelle preparate în casă; fructe de mare; ulei de măsline; ceapă; usturoi; pătrunjel; busuioc; roşii;
vin alb.

Mod de preparare:

Se pregăteşte compoziţia pentru tagliatelle: 1 ou împreună cu 100 g de făină semola se amestecă până când compoziţia devine o cocă. Aceasta se întinde şi se taie făşii. Se fierb 3 minute. Sosul de roşii – într-o oală se pune apa la fiert, iar când ajunge la punctul de fierbere, se scufundă în apa clocotită 3 roşii mari, crestate în prealabil.

După ce se fierb, roşiile se scot din apă, se decojesc şi se taie mărunt. Separat, într-o tigaie se căleşte în ulei de măsline un căţel de usturoi tocat, peste care se adaugă roşiile fierte şi tăiate mărunt, busuioc proaspăt şi sare. Apoi, se lasă la fiert întreaga compoziţie maxim 10 minute, la foc mic.

Într-o altă tigaie se pune la călit ceapa în ulei de măsline, se adaugă usturoi, pătrunjel şi busuoic sş se călesc foarte puţin la foc mic. Apoi, se adaugă fructele de mare şi se sotează timp de maxim un minut, până când acestea obţin o culoare roşiatică.

Compoziţia se stinge în vin alb la foc iute, până când se reduce vinul. Se adaugă sosul de roşii preparat anterior, apoi sare şi piper, după gust. În sosul cu fructele de mare se adaugă tagliatelele şi se mai lasă câteva secunde pe foc.

Reţetă oferită de Patrizia Paglieri, jurat MasterCherf România.
 

Paste tagliatelle primavera
Paste tagliatelle primavera
Recomandări: