Tagliatele picante în sos alb

O reţetă de Chef Florin Dumitrescu
Tagliatele picante în sos alb

Timp de preparare: 30 min, 4 porţii

Ingrediente

tagliatelle – 400g
usturoi – 2 căţei
brânză Grana Padano – 50g
mozzarella de bivoliţă – 120g
ardei iute măcinat – 1 linguriţă
unt – 50g
ulei de măsline – 25 mlâ
busuioc – câteva frunze

Mod de preparare

Se fierb pastele în apă sărată. Într-o tigaie încinsă cu ulei de măsline şi unt se călesc 2 căţei de usturoi zdrobiţi. Se adaugă ardeiul iute şi se amestecă. Se toarnă un polonic de apă de la paste în tigaie, apoi se pune mozzarella imediat înainte să se adauge pastele.

Se amestecă repede şi se presară brânza Grana Padano rasă. Se adaugă o lingură de unt pentru cremozitate şi de ce nu, câteva frunze de busuioc.

Pastele iuţi şi cremoase se servesc cu un pahar de vin alb rece sau chiar cu o bere foarte rece.

O reţetă de Chef Florin Dumitrescu realizată pentru catalogul Deluxe.

Tags:
Tortelloni cu unt şi şuncă de Praga
Tortelloni cu unt şi şuncă de Praga
Cel mai nou articol Video:
Dr. Silvia Chiotoroiu: tratamentul modern pentru cataractă
Recomandări: