Paste tagliatelle primavera

Ingrediente: tagliatelle, 150 ml ulei de măsline, 3-4 căţei de usturoi, 1 dovlecel mare sau 2 mai mici, 2 morcovi, 10 ciuperci, 10-12 roşii cherry, smântână pentru gătit, sare, piper şi oregano.
29.09.2014
Paste tagliatelle primavera

Ingrediente: tagliatelle, 150 ml ulei de măsline, 3-4 căţei de usturoi, 1 dovlecel mare sau 2 mai mici, 2 morcovi, 10 ciuperci, 10-12 roşii cherry, smântână pentru gătit, sare, piper şi oregano.

Mod de preparare: tăiem legumele juliene. Punem la încins uleiul de măsline, adaugăm căţeii de usturoi şi treptat legumele. Prima dată morcovul, apoi ciupercile, dovlecelul şi la final roşiile cherry. Se ţin la foc mare câteva minute, dar nu prea mult pentru ca legumele să rămână al dente. Condimentăm cu sare, piper proaspăt măcinat şi oregano. Adăugăm 200 ml de smântână pentru gătit şi mai lăsăm 2-3 minute pe foc şi sosul este gata.

Fierbem tagliatellele cu puţină sare, într-o oală, nu mai mult de 10-12 minute. La final punem pastele peste sos şi e gata de servit.

Timp de pregătire: 30 minute.

Dacă la o masă ne dorim să nu mâncăm carne, acesta este un preparat  delicios, uşor şi hrănitor.

Reţetă oferită de Irina Mohora în cadrul emisiunii „Reţetele Fericirii”, difuzată pe TV Paprika.

Pâine Dukan gata în 15 minute!
Pâine Dukan gata în 15 minute!
Recomandare video
Un medic avertizează: și vegetarienii pot acumula grăsime în ficat