Cum poţi face pizza acasă ne explică Chef Paul Siserman

Vrei să găteşti ceva rapid, dar nu ştii ce să alegi? Pizza poate fi o soluţie. Chef Paul Siserman explică pentru CSID care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru a realiza acasă o pizza delicioasă.
Cum poţi face pizza acasă ne explică Chef Paul Siserman

Vrei să găteşti ceva rapid, dar nu ştii ce să alegi? Pizza poate fi o soluţie. Chef Paul Siserman explică pentru CSID care sunt ingredientele de care avem nevoie pentru a realiza acasă o pizza delicioasă.

Margherita: sos roşii (70g), mozzarella (110g);

Prosciutto: sos roşii (70g), mozzarella (80g), şuncă (100g);

Prosciutto e funghi: sos roşii (70g), mozzarella (80g), şuncă (100g), ciuperci (50g);

Quatro Stagione: sos roşii (70g), mozzarella (80g), şuncă (70g), salam (70 g), ciuperci (50 g), ardei (50g);

Quatro Formagio: sos roşii (70g), mozzarella (80g), brânză brie (40g), gorgonzola (40g), parmezan (30g);

Tonno e cipolo: sos roşii (70g), mozzarella (80 g), ton din conservă (100 g), ceapă (40 g);

Formagio con crudo: mozzarella (100 g), brânză brie (40 g), gorgonzola (40 g), prosciutto crudo (70 g);

Crudo e rucola: sos roşii (70 g), mozzarella (100 g), crudo (70 g), rucola (30 g), rosii cherry (50g);

Tirolese: sos roşii (70 g), mozzarella (80 g), hribi (50 g), gorgonzola (40 g), speck (70 g);

Frutti di mare: sos roşii (70 g), mozzarella (80 g), fructe de mare (100 g);

Fume: sos roşii (70 g), mozzarella (80 g), brânză brie (40 g), somon fume (60 g);

Diavola: sos roşii (70 g), mozzarella (80 g), salam picant (100 g), ardei iute (30 g);

Picante: sos roşii (70 g), mozzarella (80 g), salam picant (70 g), ciuperci (50 g), brie (40 g); rucola (30 g).

Reţetă aluat de pizza:

  • Apă (500 ml);
  • Drojdie (15 g);
  • Ulei măsline (30 ml);
  • Sare (20 g);
  • Făină (1 kg).
  • Zahăr (5 gr)

Apa trebuie să fie călduţă, nu fierbinte. Se amesteca apa cu drojdia şi zahărul. Se lasă circa 25 de minute să se activeze drojdia, apoi se adaugă sarea şi se amestecă pentru a se dizolva. Se pune făina şi se frământă până când aluatul are consistenţa plastelinei.

Dacă mai trebuie făină, adaugaţi puţin câte puţin pentru a ajunge la consistenţa dorită.

Se împarte aluatul în porţii de circa 180 grame şi se modelează în forme sferice. Se pune la dospit pentru minim 12 ore, la o temperatură de 4-12C.

Se întinde aluatul de pizza, în formă rotundă, cu ajutorul unui făcaleţ. Se aşază într-o tavă de circa 32 cm diametru şi se adaugă ingredientele. Se introduce în cuptor la temperatura maximă (cuptoarele casnice au maxim 250 C’) pentru 5-8 minute.

Simona TUDORACHE
Simona Tudorache este jurnalist şi redactor al site-ului "Ce se întâmplă, doctore?", având în portofoliu articole şi interviuri cu medici, nutriţionişti şi specialişti în activitate fizică. De asemenea, Simona Tudorache este preocupată şi de zona de lifestyle sănătos, intervievând ... citește mai mult
Pâine cu cartofi, rețetă de casă
Pâine cu cartofi, rețetă de casă
Cel mai nou articol Video:
Dr. Horia Cioflan: chirurgia robotică în afecțiunile ginecologice
Recomandări: