Paste cu salvie – rețetă delicioasă, economică și rapidă

Salvia proaspătă lasă în untul topit sau/și în uleiul de măsline o aromă deosebită. Se combină perfect cu paste (proaspete sau uscate) cu ou.
  • Publicat:
Paste cu salvie - rețetă delicioasă, economică și rapidă
CSÎD a încercat o rețetă excelentă de paste cu salvie proaspătă, foto Shutterstock

Despre salvie numai de bine. Deși multă lume o asociază doar cu ceaiurile, salvia este un ingredient în bucătăria italiană de exemplu. Nu aș fi crezut că salvia poate să dea o aromă divină pastelor. Se combină cu tagliatelle sau tortelini fără carne.

Prima oară am mâncat paste cu salvie (pe atunci nu făceam diferența între tipurile de paste, recunosc) acum 5 ani în Italia. Și nu am putut crede că salvia pe care o asociam cu gustul amar, poate da o asemenea savoare pastelor. Au trecut anii, și tot în Italia mi-am reaminit de rețetă. Este așa de gustoasă! Și în plus ușor de preparat. Când am revenit în România, în bagaj aveam și frunze de salvie proaspătă. Și m-am hotărât să repet minunata rețetă de tagliatelle cu salvie. Totul bine și frumos, doar că am supraestimat timpul pe care îl are nevoie salvia să lase aroma în unt sau ulei de măsline, frunzele s-au ars. Evident, preparatul a fost eșuat. Am abandonat ideea. Dar la următoarea vizită în Italia, m-a încăpățânat și am gătit de câteva rețeta până când rezultatul a fost wow.

Ce ingrediente sunt necesare pentru rețeta de paste cu salvie?

Așadar, chiar și cele mai simple preparate au reguli foarte stricte de urmat. Aveți nevoie de tagliatelle sau tortelini fără carne, sare de mare, unt, ulei de măsline, 5,6 frunze de salvie proaspete, parmezan.

Rețetă de paste cu salvie

Ingrediente:

 

Mod de preparare:

Într-o oală se pune apă la fiert și un pumn de sare grunjoasă, de mare. Când apa clocotește, se adaugă pastele. Și se fierb conform indicațiilor de pe pachet. Între timp, într-o tigaie, la foc mic se pun untul, uleiul de măsline și frunzele de salvie. Se lasă 3, 4 minute pe foc mic și se dă deoparte tigaia. Pastele se scurg bine cu ajutorul unei site. Se adaugă în tigaie și se mizează ușor. Se servesc imediat. Doritorii pot asezona cu parmezan proaspăt ras.

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”