Ouă umplute cu maioneză

Ouă umplute cu maioneză - delicioase şi ușor de preparat! Iată o rețetă de ouă cu maioneză, un aperitiv perfect pentru mesele festive de sărbători.
31.12.2020 | Paula Rotaru
Ouă umplute cu maioneză

Ouă umplute cu maioneză, delicioase, ușor de preparat, perfecte pentru mesele festive de sărbători. Vezi mai jos rețeta!

Ouă umplute cu maioneză – ingrediente

  • 6-10 ouă fierte
  • muștar
  • ulei de floarea-soarelui
  • sare, piper
  • boia de ardei dulce
  • câteva măsline

Mod de preparare ouă umplute

Ouăle se spală cu  apă caldă, apoi se pun la fiert într-un vas – se toarnă apă cât să le acopere. Se adaugă 1 lingură de sare la 1 litru de apă și le fierbem sub capac, timp de 7 minute,  din momentul în care apa dă în clocot.

Le scoatem cu o lingură și le clătim sub jet de apă rece, după care se îndepărtează coaja și pielița din interior. Se taie ouăle fierte pe din două, pe lung.

Se scot gălbenușurile și se pun într-un bol. Albușurile se pun pe un platou special de ouă.

Gălbenușurile răcite se sfărâmă cu o furculiță, se adaugă 2-3 linguri de apă caldă, la temperatura camerei, se amestecă până se obține o pastă omogenă.

Se adaugă treptat ulei și se amestecă în același sens până se obține o maioneză cu textură fină. Se adaugă o lingură de muștar, sare și piper, după gust.

Se pune maioneza într-un poș și se umplu albușurile cu cantitatea dorită. Se decorează aceste delicioase ouă umplute cu boia de ardei dulce și măsline feliate.