Mici din mazăre: rețetă vegetariană fără grăsimi nocive, cu proteine din belșug

10.05.2021 | Redactia CSID
Mici din mazăre: rețetă vegetariană fără grăsimi nocive, cu proteine din belșug
Sursa foto: unsplash.com

Mici din mazăre, suculenți, delicioși, numai buni de pus pe grătar! Sunt perfecți pentru cei care țin post, urmează un regim vegetarian, dar și pentru cei care vor să mai reducă din cantitatea de carne. De altfel, micii tradiționali din carne tocată sunt plini de grăsime și sare, așa că sunt de evitat sau de consumat cu maximă prudență. 

Pentru această rețetă de mici din mazăre ai nevoie de mai multe ingrediente de origine vegetală, plus condimente din belșug care să ofere gust amestecului.

Vezi mai jos ingredientele și modul de preparare pentru această rețetă de mici din mazăre.

Rețetă de mici din mazăre: ingrediente, preparare

Ingrediente:

  • 200 de grame de mazăre
  • 100 de grame de boabe de soia
  • 100 de grame de miez de nucă măcinat
  • 50 de grame de pesmet
  • 50 de grame fulgi de ovăz măcinați
  • 1 ceapă
  • 3 linguri de fulgi de drojdie
  • condimente (sare, piper, cimbru, boia afumată, pudră de usturoi, oregano)

Mod de preparare:

Mazărea și boabele de soia se fierb în vase separate. Se scoate mazărea, iar soia se stoarce de apă. Se mărunțesc apoi mazărea și soia la blender.

Se adaugă fulgii de ovăz mărunțiți, miezul de nucă, ceapa tocată, fulgii de drojdie, condimentele și se amestecă bine.

Se modelează cu palmele umezite și se rumenesc pe ambele părți, în tigaie sau pe grill, 1-2 minute, la foc mare.

Se pune o oală cu apă la fiert. Când apa clocotește, se adaugă micii rumeniți și se lasă la fiert 3-4 minute, apoi se scot pe prosoape de hârtie. O altă variantă este să-i pui la cuptor pentru 20 de minute.

Există mai multe variante pentru rețeta de mici vegetarieni. O altă combinație este cea din tofu, soia și tărâțe de psyllium. Important este să adaugi ingredientele care îți plac până obții rețeta pe gustul tău.