Somon la grătar în stil asiatic

Tăiaţi file-ul de somon în patru porţii egale. Amestecaţi muştarul cu sosul de soia, uleiul de măsline şi usturoiul într-un castronel.
Somon la grătar în stil asiatic

Ingrediente (4 porţii)

  • 1 bucată mare file de somon (aprox 1350 grame)
  • 2 linguri muştar (de preferat muştar de Dijon)
  • 3 linguri sos de soia
  • 6 linguri ulei de măsline
  • o linguriţă usturoi pisat

Mod de preparare

Tăiaţi file-ul de somon în patru porţii egale. Amestecaţi muştarul cu sosul de soia, uleiul de măsline şi usturoiul într-un castronel.  Ungeţi peştele cu jumătate din această compoziţie şi lăsaţi-l să stea vreo 10 minute în acest sos (cealaltă jumătate o păstraţi pentru a o folosi la servire).

Puneţi somonul pe grătarul încins cu pielea în jos pe grătar şi turnaţi sosul în care a stat peste el. După 4-5 minute (în funcţie de grosimea peştelui) întoarceţi bucăţile de somon pe grătar şi lăsaţi-le încă 4-5 minute pe cealalaltă parte.

Când somonul este gata scoateţi-l pe un platou, aşezaţi-l cu pielea în jos şi turnaţi pe el restul de sos. Lăsaţi-l peştele „să se aşeze” câteva minute înainte să-l consumaţi.

Îl puteţi servi cu o salată simplă din roşii cherry, frunze de valeriană şi muguri de pin.

La somon puteţi încerca un vin roze cu arome de fructe de pădure.

Peşte la grătar
Peşte la grătar