Reteta Dukan: Cod cu ierburi aromate şi arpagic

Căliţi arpagicul (curăţat şi tăiat julienne) şi ardeii graşi tăiaţi cubuleţe într-o tigaie non-aderentă, stropită cu ulei de măsline, timp de 4 minute. Spălaţi bine verdeţurile şi tăiaţi-le fără a le mărunţi prea tare, apoi amestecaţi-le cu arpagicul.
26.08.2014
Reteta Dukan: Cod cu ierburi aromate şi arpagic

Ingrediente pentru 4 porţii:

4 bucăţi de haşma (şalotă sau ceapă franţuzească)
O linguriţă de ulei de măsline
Câteva fire de pătrunjel proaspăt
Câteva fire de coriandru proaspăt
Câteva fire de tarhon
Sucul de la o jumătate de lămâie
Un ardei gras roşu
Un ardei gras galben
4 fileuri de cod
Sare şi piper

Mod de preparare:

Căliţi haşmaua (curăţată şi tăiată julienne) şi ardeii graşi tăiaţi cubuleţe într-o tigaie non-aderentă, stropită cu ulei de măsline, timp de 4 minute. Spălaţi bine verdeţurile şi tăiaţi-le fără a le mărunţi prea tare, apoi amestecaţi-le cu haşmaua.

Tăiaţi 4 bucăţi de hârtie de copt pentru a înveli peştele, asezonat în prealabil cu sare, piper şi amestecul de haşma şi verdeţuri, peste care adăugaţi sucul de lămâie. Împăturiţi bine peştele în hârtia de copt şi introduceţi la cuptor pentru 10 minute, la foc mare. Scoateţi de la cuptor şi lăsaţi timp de 5 minute. 

Sursa foto: Dukandiet.com

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Despre yoga, meditație și stres
Recomandări: