Cod marinat în sos de soia

Reteta de cod marinat.
Cod marinat în sos de soia
Cod marinat in sos de soia

Bucatile de peste albcod file trebuie marinate cu o zi inainte intr-un castron umplut cu soia si felii subtiri de ghimbir, putina sare si o lingurita de miere sau zahar brun. A doua zi, cu un sfert de ora inainte sa fie servit, pestele se asaza intr-o tava mai mica pentru a putea valorifica la maximum o parte din sos.

Acesta se prepara intr-o cana mica din soia amestecata cu miere, atat cat sa capete ceva consistenta, si putin sake. Se unge bine pestele cu acest sos si se da la cuptor (incins in prealabil la 200 grade) timp de 10-15 minute, pe functia „grill”, pentru ca sosul de pe peste sa se rumeneasca.

Pestele se serveste imediat ce este scos din cuptor, cu sosul de soia alaturi si felii de ghimbir marinat. Alege ca garnitura piure de cartofi dulci sau de cartofi si morcovi.

Somon cu andive
Somon cu andive
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața
Recomandări: