Burgeri la grătar din carne de somon

Burgeri la grătar din carne de somon

Ingrediente pentru 4 porţii:

  • o conservă de 430 g de somon
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • ulei de măsline
  • 1 ½ linguri de muştar de Dijon
  • ¾ cană de crutoane
  • ½ cană de ceapă verde mărunţită
  • 2 ouă

Mod de preparare: Lăsaţi somonul la scurs şi apoi feliaţi-l. Frecaţi sucul de lămâie şi muştarul. Amestecaţi somonul feliat cu crutoanele, ceapa verde şi amestecul de muştar şi suc de lămâie.

Adăugaţi ouăle şi amestecaţi până compoziţia devine omogenă. Împărţiţi apoi amestecul în 4 turtiţe (pe care le veţi lăsa la frigider timp de o oră, pentru ca acestea să îşi păstreze forma), pe care le puteţi pune apoi pe un grătar, uns cu puţin ulei, sau le puteţi găti într-o tigaie, până când acestea prind o culoare maron-aurie pe ambele părţi.

Mâncaţi fiecare burger într-o chiflă din făină integrală, împreună cu salată, felii de roşie şi condimente după gust.