Tocăniţă de ceapă cu măsline şi pui

Ingrediente: 1 kg ceapă, piept de pui, măsline negre, foi de dafin, boabe piper negru, suc de roşii, pătrunjel, ulei de floarea soarelui
Tocăniţă de ceapă cu măsline şi pui

Ingrediente: 1 kg ceapă, piept de pui, măsline negre, foi de dafin, boabe piper negru, suc de roşii, pătrunjel, ulei de floarea soarelui.

Mod de preparare: se toacă ceapa mărunt, puiul se taie fâşii lungi şi subţiri. Se pune într-o oală sau tigaie ceapa la călit împreună cu puiul şi se acoperă pentru a se înăbuşi. Se poate adăuga un pic de apă. Se amestecă cam 20  de minute, după care se adaugă piperul boabe, foile de dafin şi măslinele. Se mai lasă încă 10 minute iar la final se adaugă sosul de roşii. Se ornează cu pătrunjel proaspăt pe deasupra.

Important: se serveşte cu salată de ardei copţi, castraveţi muraţi sau gogoşari muraţi.

Reţetă oferită de Irina Mohora în cadrul emisiunii „Reţetele Fericirii”, difuzată de TV Paprika.

Curcan cu mere la cuptor
Curcan cu mere la cuptor