Tocană de viţel în chiflă

Tocană de viţel în chiflă necesită un timp de preparare de trei ore. În acest timp puteţi pregăti şi chiflele în care veţi servi tocana. Reţeta de tocană este simplă!
  • Publicat:
Tocană de viţel în chiflă

Tocană de viţel în chiflă necesită un timp de preparare de trei ore. În acest timp puteţi pregăti şi chiflele în care veţi servi tocana.

Reţeta de tocană este simplă: tăiaţi carnea (pentru patru porţii este nevoie de de 600 de grame de piept de viţel, ceafă de viţel, spată ori rasol) în bucăţi nu prea mari, nu prea mici.

Tăiaţi patru cepe în sferturi şi le puneţi într-o oală rezistentă la cuptor, într-o lingură de ulei, alături de o foaie de dafin, un căţel de usturoi zdrobit, o linguriţă de boabe de piper şi un morcov mare făcut rondele.

Puneţi carnea peste ele, amestecaţi bine, turnaţi două căni de supă de carne/supă de legume peste carne şi puneţi un capac pe oală. După o oră luaţi capacul, amestecaţi conţinutul unei conserve de roşii cuburi (400-450 de grame) cu mâncare din oală, turnaţi roşiile în oală şi puneţi oala în cuptorul încins, fără capac.

Lăsaţi oala acolo la 180 de grade Celsius pentru două ore. La final potriviţi gustul cu sare, puneţi câteva frunze de mentă în oală, puneţi capacul şi lăsaţi mâncarea să se odihnească un sfert de oră înainte de a o mânca.

Reţetă oferită de Chef Adrian Hădean, jurat MasterChef România.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Muşchi de porc cu piure şi sos roşu
Muşchi de porc cu piure şi sos roşu
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân