Retetă de pui cu legume. Pregăteşte-ţi organismul pentru primavară!

O reţeta care să ajute în pregătirea organismului pentru primăvară este cea pe baza de pui şi multe legume.
  • Publicat:
Retetă de pui cu legume. Pregăteşte-ţi organismul pentru primavară!

Organismul trebuie pregătit înainte de un nou sezon. Iar dacă vorbim de trecerea de la iarnă la primăvară, acest pas este cu atât mai important. În timpul iernii, digestia a fost încetinită de produsele bogate în grăsimi săturate, organismul a acumulat multe toxine, iar acum este momentul potrivit pentru a scapă de aceste excese. 

Cu acest scop, multe persoane recurg la o dietă de detoxifiere, însă nu este singură metodă. Pentru organism ar fi chiar mai benefic dacă aceste schimbări nu sunt radicale, ci se produc încet, într-un ritm firesc. Acest lucru este cât se poate de uşor prin diversificarea alimentaţiei şi includerea în meniul zilnic a cator mai multe legume şi fructe de sezon.
 
O reţeta care să ajute în pregătirea organismului pentru primăvară este cea pe baza de pui şi multe legume.
 
Ingrediente:
 
– 2 bucăţi piept de pui
– o portocală
– o ceaşcă iaurt grecesc
– caşcaval afumat
– o tulpină ţelină 
– un sfert de cană seminţe de mac
– piper proaspăt măcinat
– sare
– muştar
– frunze de salată
– frunze de spanac
– 2 lipii tăiate pe jumătate
 
Mod de preparare
 
Se pune pieptul de pui într-o oală cu apă rece şi se adaugă o linguriţă de sare, coajă şi zeamă de la jumătate de portocală. Se acoperă apoi şi se lasă la fiert la foc mare timp de 10 minute, după care se reduce focul la mediu, se da capacul la o parte şi se lasă să mai fiarbă încă 8 minute. Apoi se scoate pieptul de pui şi se lasă să se răcească.
 
Coajă de la jumătatea rămasă de portocală se rade într-un castron mare, adăugăm şi sucul şi se amestecă cu iaurtul grecesc, muştarul, ţelină tăiată cuburi, seminţele de mac şi se amestecă. Se adaugă sare şi piper după gust.
 
Pieptul de pui se rupe fâşii şi se adaugă în fiecare jumtatae de lipe, împreună cu frunzele de salată şi spanac şi câteva linguri de dressing. Pentru o savoare deosebită, se adaugă câteva felii subţiri de caşcaval afumat.
 
Sursa: Koliba
Urmărește CSID.ro pe Google News
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”