Reţetă de paşte: Miel cu plante aromatice

De Paşte, unul dintre preparatele obligatorii de pe masă de sărbătoare este cu siguranţă friptură de miel. Iar acolo unde lipseşte se poate să fie şi din vină bucătarului, care nu a reuşit reţeta. De aceea, pentru Paştele de anul acesta îţi propunem o reţeta cu miel savuroasă şi apetisantă, care are un secret pe măsură: dulceaţă şi câteva plante aromatice.
27.04.2016
Reţetă de paşte: Miel cu plante aromatice

De Paşte, unul dintre preparatele obligatorii de pe masă de sărbătoare este cu siguranţă friptură de miel. Iar acolo unde lipseşte se poate să fie şi din vină bucătarului, care nu a reuşit reţeta. De aceea, pentru Paştele de anul acesta îţi propunem o reţeta cu miel savuroasă şi apetisantă, care are un secret pe măsură: dulceaţă Bonne Maman şi câteva plante aromatice.

Combinaţia de dulce cu plantele intens aromate şi cu gustul de miel fac din acest preparat o companie plăcută la orice reuniune cu prietenii şi familia. În plus, te vor face mândră de veleităţile tale de bucătar, chiar şi dacă faci asta doar din când în când.
 
Ingrediente:
 
• 3 fileuri de miel (aprox. 350g fiecare) 
• 3 linguri de Dulceaţă de 4 fructe Bonne Maman 
• 9 felii de şuncă de Parma 
• câte 3 crenguţe proaspete de rozmarin şi thimian 
• 3 linguriţe sos balsamic 
• 2 căţei de usturoi, tăiat fin 
• 3 linguriţe de ulei de măsline 
• 150 ml supă de pui sau de legume 
• 225 g roşii cherry
 
Mod de preparare (pentru 6 porţii)
 
Ungeti fileurile de miel cu 1 linguriţă de dulceaţă. Înveliţi fiecare file în 3 felii de şuncă de Parma. Aşezaţi pe fiecare file o crenguţa de rozmarin şi una de thimian şi legaţi din loc în loc că să nu se desfacă.
 
Amestecaţi restul de dulceaţă cu sos balsamic, usturoi şi 2 linguri ulei de măsline. Puneţi fileurile de miel într-un bol şi acoperiţi cu marinată. Acoperiţi şi lăsaţi la frigider peste noapte.
 
Preincalziti cuptorul la 2200 C. Scoateţi carnea din marinată (păstraţi restul de marinată pentru mai târziu). Incalziti uleiul rămas într-o tavă pe plită şi prăjiţi rapid fileurile pe toate părţile.
 
Adăugaţi 50 ml de supă în tavă şi transferaţi în cuptorul preîncălzit aprox 12 min.
 
Scoateţi mielul din cuptor, înveliţi-l în folie şi lăsaţi-l să se odihnească.
 
Puneţi tavă înapoi pe plită şi adăugaţi roşiile, marinată rămasă şi restul de supă. Aduceţi la fierbere şi lăsaţi să fiarbă 2-3 min până se îngroaşă şi devine siropoasă. 
Îndepărtaţi folia de pe fileuri şi serviţi mielul cu sosul cald.
Reţetă Dukan: Pui cu muştar
Reţetă Dukan: Pui cu muştar
Recomandare video
Dr. Raluca Oprea: dieta echilibrată, primul pas în tratamentul ficatului gras
Recomandări: