Raţă cu ghimbir

Ingrediente sos marinată: sos de soia, 500 g apă, un ghimbir proaspăt, sare, piper, ierburi aromate după gust
  • Publicat:
Raţă cu ghimbir

Ingrediente sos marinată: sos de soia, 500 g apă, un ghimbir proaspăt, sare, piper, ierburi aromate după gust

Ingrediente friptură: piept de raţă de dimensiuni mari, cu grăsime, ierburi aromate, sare, piper, suc de roşii

Mod de preparare: Într-un bol de dimensiuni mari, puneţi apa, sosul de soia, ghimbirul proaspăt tăiat felii, sare, piper, ierburi aromate. Tăiaţi pieptul de raţă în felii groase pe care le plasaţi în marinată. Puneţi-l la frigider timp de o noapte. A doua zi, luaţi feliile de raţă şi condimentaţi după gust. Încălziţi grătarul şi apoi îl ştergeţi cu grăsime de raţă.

Apoi se pun feliile de carne pe grătar şi le ţineţi puţin, cât carnea îşi schimbă aspectul. Se pun şi feliile de ghimbir pe grătar timp de câteva secunde. Apa în care aţi făcut marinata se fierbe timp de 3-5 minute. Apoi se ia o cantitate mică şi se pune în tigaie. Adăugaţi suc de roşii, condimente după gust şi menţineţi pe foc până când se îngroaşă sosul.

Pe un platou, se plasează feliile de carne, feliile de ghimbir şi se adaugă o cantitate mică de sos. Ghimbirul participă la reducerea inflamaţiilor şi la fluidizarea circulaţiei. Datorită acestei acţiuni este considerat şi un aliment afrodisiac. Originar din sudul Asiei, este o componentă de bază a medicinei tradiţionale din această zonă.

Conţine vitamina A, C, E, vitamine din complexul B, sodiu, magneziu, zinc, fosfor, fier şi calciu. Din timpuri străvechi, ghimbirul a fost folosit pentru tratarea diferitelor afecţiuni, dovedindu-se un remediu sigur, delicat, eficient şi fără efecte secundare. Ghimbirul este eficient chiar şi în caz de impotenţă. Apropo, în farmaciile naturiste exită chiar preparate cu ghimbir destinate problemelor sexuale ale bărbaţilor.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza - Redactor colaborator
Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat. Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm optim. Fiecare ...
citește mai mult
Curcan rumenit cu garnitură de mere
Curcan rumenit cu garnitură de mere
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”