Pulpe de pui picante în marinată de lapte de cocos cu turmeric şi usturoi

Ingrediente: un pahar cu iaurt, 300 ml lapte de cocos, o lingură (sau după gust) de chilli uscat şi zdrobit, 2 linguri de migdale măcinate, 2 linguri de turmeric...
  • Publicat:
Pulpe de pui picante în marinată de lapte de cocos cu turmeric şi usturoi

Ingrediente:

un pahar cu iaurt
300 ml lapte de cocos
o lingură (sau după gust) de chilli uscat şi zdrobit
2 linguri de migdale măcinate
2 linguri de turmeric
2 linguri de garam masala (amestec indian de condimente prăjite: cuişoare, chimion, coriandru, dafin, cardamom, piper, nucşoară, scorţişoară)
4 pulpe de pui sau piept de pui
2 cepe tăiate mărunt
2 căţei de usturoi, zdrobit şi tăiat fin
2 linguri de ulei de cocos
4 linguri de coriandru proaspăt

Mod de preparare:

Amestecă  lapte de cocos cu iaurt, chilli, migdale, turmeric, garam masala şi o lingură de apă. Toarnă peste pui acest amestec şi acoperă vasul cu o goli transparentă. Lasă-l la frigider peeste noapte. 

Căleşte ceapa şi usturoiul într-o lingură de ulei de cocos, până se înmoaie. Scoate puiul din marinată, adaugă-l în tigaia cu ceapă şi frige-l câte 2 minute pe fiecare parte, Adaugă apoi marinata şi restul de ulei şi găteşte-l acoperit, la foc mic, până se pătrunde bine carnea.
La final, presară coriandru proaspăt tăiat peste puiul cu sos şi serveşte-l cald. Poftă bună!

Sursa FOTO: lifesambrosia.com

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. Ține legătura cu medici din toate domeniile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentația echilibrată, îngrijirea pielii și sănătatea emoțională, direct de la ...
citește mai mult
Tocană de vită cu bere şi găluşte
Tocană de vită cu bere şi găluşte
Recomandare video
Boala de reflux gastroesofagian: ce presupune diagnosticul?
Recomandări: