Pui învelit în şuncă, cu garnitură de cartofi, la cuptor

Puiul este unul dintre preparatele cele mai uşor de gătit, astfel că este întotdeauna o soluţie rapidă pentru o cină în familie sau o masă de duminică dupa-amiază, când sunteţi luaţi prin surprindere de musafiri.
Pui învelit în şuncă, cu garnitură de cartofi, la cuptor

Puiul este unul dintre preparatele cele mai uşor de gătit, astfel că este întotdeauna o soluţie rapidă pentru o cină în familie sau o masă de duminică dupa-amiază, când sunteţi luaţi prin surprindere de musafiri.

Număr de porţii: 6

Timp de preparare: 20 de minute

Timp de coacere: o oră

Ingrediente:

  • 6 pulpe superioare de pui
  • 6 copănele
  • 12 fâşii de şuncă tip bacon
  • 1 ceapă tocată mare
  • 750 de grame de cartofi noi, mici
  • sare şi piper, după gust

Amestec de condimente pentru asezonare:

  • 2 linguri de arpagic uscat
  • 2 linguri de busuioc uscat
  • 1 lingură de praf de usturoi
  • 1 lingură de condimente tip vegeta
  • 1 lingură de piper negru măcinat
  • 1 linguriţă de sare sau după gust

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 200 de grade Celsius. Înveliţi fiecare bucată de pui într-o fâşie de şuncă, încercând să acoperiţi cât mai mult din pulpă sau copănel.

Folosiţi o cratiţă pentru friptură, care poate fi folosită la cuptor, în care puneţi bucăţile de pui, asezonaţi cu sare şi piper şi presăraţi ceapa tocată peste carne.

Puneţi cartofii, spălaţi în prealabil, printre bucăţile de pui şi pe marginile cratiţei.

Amestecaţi toate condimentele într-un vas şi asezonaţi după gust cartofii şi puiul.

Introduceţi totul la cuptor pentru o oră, până când şunca devine crocantă şi maronie, iar cartofii s-au înmuiat. Serviţi preparatul fierbinte.

Tags:
File de iepure, linte, spanac şi andive
File de iepure, linte, spanac şi andive