Pui cu cocos made in India

V-ati saturat de traditionalele preparate romanesti specifice acestei perioade: sarmale, carnati, piftie, toba, friptura de porc etc? Ce-ar fi sa va delectati papilele cu un preparat exotic pe care indienii il consuma cu mare pofta. O parte din redactia “Ce se intampla, doctore?” a incercat puiul cu cocos. Noi vom repeta curand experienta pentru toata echipa. Iata reteta!
Pui cu cocos made in India
CSID a incercat: Pui cu cocos made in India
V-ati saturat de traditionalele preparate romanesti specifice acestei perioade: sarmale, carnati, piftie, toba, friptura de porc etc? Ce-ar fi sa va delectati papilele cu un preparat exotic pe care indienii il consuma cu mare pofta. O parte din redactia „Ce se intampla, doctore?” a incercat puiul cu cocos. Noi vom repeta curand experienta pentru toata echipa. Iata reteta!
 
Ingrediente pentru 6 persoane:
  • un pui fara piele, taiat in bucati de marime medie,
  • 3 cepe mari,
  • o bucatica de ghimbir (2 cm),
  • 3 catei de usturoi,
  • 3 rosii,
  • 3 linguri curry,
  • o lingurita chilli,
  • 150 g nuca de cocos macinata, neindulcita,
  • o lingurita sare,
  • o lingura ulei

Mod de preparare:
Se toaca marunt ceapa, ghimbirul si usturoiul si se pun la calit in ulei, pe foc mic, acoperite, pana cand ceapa se inmoaie, adaugand din cand in cand cate putina apa, pentru a nu se arde. Se lasa 15 minute, pana cand ingredientele devin moi, fara a fi insa rumenite. Se lasa putin la racit, apoi se pun in robotul de bucatarie si se paseaza, pana se obtine un sos omogen si gros. Se pune din nou pe foc sosul obtinut si se adauga sarea, pudra de curry, pudra de chilli si rosiile curatate de pielita si pasate.

Se lasa 5 minute sa se amestece aromele, apoi se adauga nuca de cocos si 100 ml de apa. Dupa ce mancarea da in clocot, se adauga bucatile de pui si se acopera vasul, lasandu-se pe foc inca 30 de minute, pana cand sosul se ingroasa.

 

Se consuma cu orez basmati gatit in abur si cu un pahar de lassi sarat (iaurt in care se adauga apa si putina sare).

Pofta buna!

 
Foto: Marc Ulieriu
Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Frigărui de vită cu ciuperci
Frigărui de vită cu ciuperci
Cel mai nou articol Video:
Armando Lungu: despre vegetarianism și activitatea fizică
Recomandări: