Piept de pui cu ghimbir

Amestecaţi într-un bol zeama de lămâie, ghimbirul, piperul şi usturoiul. Puneţi bucăţile de piept de pui într-un castron adânc. Turnaţi deasupra sosul de ghimbir, întorcând carnea pe toate părţile, pentru a se acoperi bine cu sos. Acoperiţi vasul şi lăsaţi la rece între 30 de minute şi 2 ore.
Piept de pui cu ghimbir

Ingrediente pentru 4 porţii:

  • 1 lingură zeamă de lămâie proaspăt stoarsă
  • 1 1/2 linguriţe ghimbir proaspăt ras
  • 1/2 linguriţă piper negru proaspăt măcinat
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 jumătăţi de piept de pui dezosat şi fără piele

Mod de preparare:

Amestecaţi într-un bol zeama de lămâie, ghimbirul, piperul şi usturoiul. Puneţi bucăţile de piept de pui într-un castron adânc. Turnaţi deasupra sosul de ghimbir, întorcând carnea pe toate părţile, pentru a se acoperi bine cu sos. Acoperiţi vasul şi lăsaţi la rece între 30 de minute şi 2 ore.

Ungeţi cu puţin ulei o tigaie mare antiaderentă. Puneţi-o pe foc slab spre potrivit până când se încălzeşte. Adăugaţi bucăţile de piept de pui. Prăjiţi-le pe o parte şi alta, circa 8 minute în total.

Tocană de viţel în chiflă
Tocană de viţel în chiflă