Peşte cu legume crocante

22.10.2013
Peşte cu legume crocante

Ingrediente: 125 gr dovleac (curăţat şi tăiat rondele), un morcov mare (curăţat şi tăiat rondele), 3 linguri de făină de ovăz, o lingură de tarhon tocat, o linguriţă de pătrunjel tocat, un peşte cod potrivit.
Pentru asezonare: 2 linguri făină de porumb, un ou bătut, 2 linguri de iaurt natural degresat, jumătate de lingură de capere.

Mod de preparare: se încălzeşte cuptorul la 200 de grade, morcovul şi dovleacul se fac la aburi pentru 5-6 minute. Se amestecă 2 linguri de făină de ovăz cu tarhonul tocat şi pătrunjelul. Peştele curăţat, de preferinţă file, se dă prin făina de porumb, apoi prin oul bătut şi la final prin făina de ovăz rămasă şi tarhon, după care se aşază pe o tavă cu hârtie de copt.
Deasupra se presară rondelele de morcov şi dovleac făcute la abur, se mai presară puţină făină de ovăz şi pătrunjel şi se dă la cuptor 12-14 minute. Între timp, tăiaţi caperele şi amestecaţi-le cu iaurtul, iar conţintului turnaţi-l peste peştele copt şi legume sau alături, după preferinţe.

Timp de preparare: 35 de minute

Număr porţii: 1

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Recomandare video
Tenul gras: îngrijire, curățare, ingrediente pe care să le folosești
Recomandări: