Muşchi de porc la grătar

Condimentaţi fileurile de porc cu sare şi piper, apoi cufundaţi-le în marinată. Puteţi să le lăsaţi la marinat o jumătate de zi, intervalul minim fiind de o oră.
Muşchi de porc la grătar

 

Ingrediente (pentru 8 porţii):

Pentru carne

  • 4 fileuri de porc (muşchi) a câte 400g (sau cotlet de porc)
  • Sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • Opţional: o mână de frunze de coriandru tocate
  • Opţional: zeama de la o lămâie

 

Pentru marinată

  • ½ linguriţă de chimion
  • O linguriţă seminţe de fenicul
  • 2 cuişoare
  • O lingură cu vârf de boia dulce
  • Coaja rasă şi zeama de la o portocală
  • Frunzele de la o legătură mică de cimbru proaspăt, tocate foarte mărunt
  • 4 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi foarte mărunt
  • 150 ml ketchup
  • 6 linguri oţet balsamic

Mod de preparare:
Ca să faceţi marinata, zdrobiţi seminţele de chimion, seminţele de fenicul şi cuişoarele într-un mojar şi amestecaţi-le cu boiaua, coaja şi zeama de portocală, cimbrul, usturoiul, ketchup-ul şi oţetul balsamic.

Condimentaţi fileurile de porc cu sare şi piper, apoi cufundaţi-le în marinată. Puteţi să le lăsaţi la marinat o jumătate de zi, intervalul minim fiind de o oră.

Aşezaţi carnea pe grătarul cu cărbuni pentru 15-20 de minute, până când se rumeneşte frumos. De fiecare dată când întoarceţi fileurile, stropiţi-le din abundenţă cu marinata rămasă, acoperindu-le cu o glazură lipicioasă şi negricioasă.

Când sunt gata, puneţi fileurile pe un platou mare şi lăsaţi-le să stea 5 minute. Presăraţi-le cu coriandru tocat sau stropiţi-le cu zeamă de lămâie.
Serviţi împreună cu un vin roşu.

Tags:
Frigărui de porc cu curry
Frigărui de porc cu curry