Hamburger cu carne de miel în lipie grecească (pita)

Hamburgerii sunt delicioşi în combinaţie cu salată verde, roşii şi mult ketchup, înveliţi într-o pitta din făină integrală mai degrabă decât cu chifle albe, refinate. Pot fi consumaţi şi cu salatp, fasole booabe şi cartofi dulci copţi.
Hamburger cu carne de miel în lipie grecească (pita)

Reţeta foloseşte carne de miel, cea mai puţin susceptibilă să producă alergii şi care este o bună sursă de proteine şi minerale pentru activarea creierului.

Ceapa utilizată devine invizibilă prin gătire, deci mofturoşii nu o vor observa, dar produce substanţe antiinflamatoare utile în tratarea astmului, eczemelor şi a altor boli inflamatorii.

Hamburgerii sunt delicioşi în combinaţie cu salată verde, roşii şi mult ketchup, înveliţi într-o pita din făină integrală mai degrabă decât cu chifle albe, refinate. Pot fi consumaţi şi cu salată, fasole boabe şi cartofi dulci copţi.

Ingrediente pentru 6-8 hamburgeri

500 g carne tocată de miel

o ceapă roşie mică, tocată mărunt

jumătate de linguriţă de chimen

jumătate de linguriţă de coriandru măcinat

o linguriţă de sare de mare

mult piper negru proaspăt măcinat

2 linguri de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt

puţin ulei de cocos sau de măsline, pentru prăjit

Mod de preparare

Amestecaţi toate ingredientele. Faceţi 6-8 bile din compoziţie şi turtiţi-le ca să capete formă de hamburgeri. Frigeţi-i pe grătar sau prăjiţi-i în puţin ulei de măsline sau de cocos, timp de 15-20 de minute, întorcându-i după jumătate din timp, până când ambele părţi prind culoare şi hamburgerii sunt gata în interior.