Friptură de porc în stil mediteranean – reţetă de la Andreea Runceanu (Amadeus)

Se apropie Crăciunul, aşa că v-am pregătit o reţetă delicioasă pentru tradiţionala friptură de porc. În căutarea variantei sănătoase a fripturii de porc îţi propunem, însă, o friptură în stil mediteranean, care este pe cât de simplă, pe atât de delicioasă şi rafinată!
Friptură de porc în stil mediteranean – reţetă de la Andreea Runceanu (Amadeus)

Se apropie Crăciunul, aşa că v-am pregătit o reţetă delicioasă pentru tradiţionala friptură de porc. În căutarea variantei sănătoase a fripturii de porc îţi propunem, însă, o friptură în stil mediteranean, care este pe cât de simplă, pe atât de delicioasă şi rafinată! Reţeta îi aparţine Andreei Runceanu, artista din trupa Amadeus.

 

Ingrediente: 

• carne de porc

• ulei de măsline

• oţet de vin

• usturoi zdrobit

• foi de dafin şi muştar Dijon

• ciuperci

• cartofi tăiaţi

• rondele de morcovi

• ceapă tăiată mprunt

„De Crăciun îmi place să pregătesc friptura de porc după o reţetă mediteraneană. Carnea se pune la marinat cu o seară înainte, condimentată cu ulei de măsline, oţet de vin, usturoi zdrobit, foi de dafin şi muştar Dijon.  Când e gata de preparare, se pune carnea într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu ulei, se adaugă ciuperci, cartofi tăiaţi felii, rondele de morcovi şi ceapă tăiată mărunt. Apoi se adaugă sosul în care a fost ţinută carnea la marinat şi apă cât să acopere jumatate. Se pune capacul deasupra şi se bagă la cuptor la 160 e grade, unde se ţine până când e gata carnea – cam două ore dacă e feliată şi trei ore dacă este o bucată întreagă. Ca să iasă rumenită, se pot scoate legumele şi se ridică temperatura la 180 de grade, timp de vreo 20 de minute”, explică artista.

Cel mai nou articol Video:
Dr. Matei Bâră: radioterapia în cancerele digestive
Recomandări: