Frigărui de vită cu ciuperci

Ingrediente: bucăţi macre de vită, ciuperci medii, ardei proaspăt, sare; Ingrediente sos de castraveţi: castraveţi proaspeţi tocaţi, iaurt, usturoi, piper, sare
Frigărui de vită cu ciuperci

Ingrediente: bucăţi macre de vită, ciuperci medii, ardei proaspăt, sare

Ingrediente sos de castraveţi: castraveţi proaspeţi tocaţi, iaurt, usturoi, piper, sare

Mod de preparare:

Într-un bol mare puneţi carnea, ciupercile, ardeiul şi lăsaţi-le 20 de minute să stea împreună. Apoi le aşezaţi pe beţele de frigărui (preferabil din inox) şi le ţineţi pe grătar, la foc mediu, 7-9 minute.

Carnea de vită devine moale dacă a fost în prealabil ţinută la frigider sau dacă o ţineţi o noapte la frigider, în vin.

Frigăruile se servesc cu sos de castraveţi.

Prepararea sosului:

Castraveţii se mixează cu iaurt şi usturoi, până devin o pastă. Este o specialitate extrem de răcoroasă şi sănătoasă, dacă nu preparaţi carnea şi cu ulei.

Adaosul de ulei transformă orice grătar într-o prăjeală, deloc sănătoasă, pe care aţi fi putut s-o obţineţi şi în tigaie. Aşadar, nu stricaţi calităţile nutriţionale ale cărnii prin adaos de ulei.

Porc marinat cu garnitură de porumb
Porc marinat cu garnitură de porumb