Curcan rumenit cu garnitură de mere

Carnea trebuie uscată cu şerveţele de hârtie, apoi se unge cu uleiul de palmier nehidrogenat, rezistent la prăjire.
Curcan rumenit cu garnitură de mere

Ingrediente:

1 curcan de dimensiuni mici,

2 linguriţe de ulei de palmier nehidrogenat,

o linguriţă de cimbru uscat,

2 căţei de usturoi mari,

o linguriţă de sare marină grunjoasă şi o linguriţă de piper,

5 mere după gust,

5 cepe roşii

 

Mod de preparare:

Daţi drumul la cuptor, imediat de cum începeţi pregătirea curcanului. Carnea trebuie uscată cu şerveţele de hârtie, apoi se unge cu uleiul de palmier nehidrogenat, rezistent la prăjire. Într-un bol mic, combinaţi sare, piper şi cimbru şi apoi ungeţi curcanul cu acest amestec. Ceea ce vă rămâne introduceţi în carcasă.

Tot în interiorul carcasei puneţi usturoiul tăiat mic. Adăugaţi apă în tavă şi lăsaţi curcanul circa o oră la rumenit. Apoi scoateţi tava, aranjaţi bucăţile de mere şi de ceapă pe lângă curcan şi lăsaţi din nou carnea la cuptor, la foc mic. După aproximativ 2 ore, curcanul va fi gata. Este un preparat care poate fi consumat la orice vârstă.