Curcan rumenit cu garnitură de mere

Carnea trebuie uscată cu şerveţele de hârtie, apoi se unge cu uleiul de palmier nehidrogenat, rezistent la prăjire.
22.03.2013
Curcan rumenit cu garnitură de mere

Ingrediente:

1 curcan de dimensiuni mici,

2 linguriţe de ulei de palmier nehidrogenat,

o linguriţă de cimbru uscat,

2 căţei de usturoi mari,

o linguriţă de sare marină grunjoasă şi o linguriţă de piper,

5 mere după gust,

5 cepe roşii

 

Mod de preparare:

Daţi drumul la cuptor, imediat de cum începeţi pregătirea curcanului. Carnea trebuie uscată cu şerveţele de hârtie, apoi se unge cu uleiul de palmier nehidrogenat, rezistent la prăjire. Într-un bol mic, combinaţi sare, piper şi cimbru şi apoi ungeţi curcanul cu acest amestec. Ceea ce vă rămâne introduceţi în carcasă.

Tot în interiorul carcasei puneţi usturoiul tăiat mic. Adăugaţi apă în tavă şi lăsaţi curcanul circa o oră la rumenit. Apoi scoateţi tava, aranjaţi bucăţile de mere şi de ceapă pe lângă curcan şi lăsaţi din nou carnea la cuptor, la foc mic. După aproximativ 2 ore, curcanul va fi gata. Este un preparat care poate fi consumat la orice vârstă.

Andreea Groza
Andreea Groza

Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat.
Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm ... citește mai mult

Recomandare video
Măselele de minte – rolul lor în trecut, complicațiile pe care le dau în prezent
Recomandări: