Carne de vită aromată cu clementine în stil chinezesc

22.10.2013
Carne de vită aromată cu clementine în stil chinezesc

Este un preparat delicios, condimentat, aromat, săţios şi lista poate continua la nesfârşit. Trebuie să încercaţi. Iată de ce aveţi nevoie:

Ingrediente: 2 felii de bacon, tăiate în fâşii, o ceapă mare tăiată fideluţă sau mai mare, după cum vă place, 400 gr carne de vită slabă, tăiată fâşii, 2 morcovi mari, decojiţi şi tăiaţi rondele subţiri, jumătate de varză tocată, 3-5 picături de aromă de clementine, 2 linguriţe de făină de porumb, o linguriţă cu sos de soia, câteva frunze de coriandru proaspăt.

Mod de preparare: prăjiţi baconul într-un wok fără ulei (petnru că va lăsa grăsime) timp de 1 minut, peste care adăugaţi ceapa şi vita tăiată fâşii subţiri. Amestecaţi şi lăsaţi la foc mediu timp de 6-7 minute. Esenţa de clementine se dizolvă în 200 de ml de apă şi se adaugă peste amestecul din wok. Aduceţi totul la fierbere şi mai lăsaţi încă 8-10 minute, amestecând din când în când. Apoi, amestecaţi făina de porumb cu sosul de soia şi o lingură de apă şi turnaţi peste amestecul din wok. Se lasă la foc mic până sosul format se îngroaşă. Se serveşte alături de frunze proaspete de coriandru .

Timp de preparare: 35 de minute

Număr porţii: 4

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic informații despre diverse afecțiuni, alimentație, ... citește mai mult
Burger de pui cu chili şi castravete
Burger de pui cu chili şi castravete
Recomandare video
5 prieteni toxici de care n-ai nevoie în viața ta: pastila de psiho
Recomandări: