Caise cu muşchi de porc

Ingrediente: muschi afumat de porc, o ceasca de caise uscate, ¼ ceasca de otet din vin alb, 2 linguri de mustar natural, o lingura de ghimbir, o punga de frunze asortate de salata, ½ ceasca de cirese uscate, 4-5 linguri de branza, ceapa rosie taiata in felii, ¼ ceasca alune de padure.
Caise cu muşchi de porc

Ingrediente: muschi afumat de porc, o ceasca de caise uscate, ¼ ceasca de otet din vin alb, 2 linguri de mustar natural, o lingura de ghimbir, o punga de frunze asortate de salata, ½ ceasca de cirese uscate, 4-5 linguri de branza, ceapa rosie taiata in felii, ¼ ceasca alune de padure.


Mod de preparare: Pe un platou se pun frunzele asortate de salata, ceapa rosie taiata fin, alunele, ghimbirul. Se amesteca bine. Deasupra salatei se adauga feliute subtiri de muschi afumat de porc. Peste acestea, se presara caisele si ciresele uscate, branza, mustarul natural. La final de adauga otetul si salata si se lasa cateva minute la rece. Combinatia dintre porc si ghimbir face ca acest amestec sa nu fie indigest. Ghimbirul determina o digestie rapida a produselor din carne, asa ca poate fi folosit cu incredere. Mai mult, va ajuta sa va scadeti colesterolul din sange, mai ales daca ati savurat indigestele preparate romanesti specifice Craciunului.