Kaiserschmarrn, clătita preferată a împăratului austriac Franz Joseph I, rețetă ușoară

Acest desert delicios este din Austria însă este popular și în Germania, în special în zona Bavariei, dar și în Ungaria.
  • Publicat:
Kaiserschmarrn, clătita preferată a împăratului austriac Franz Joseph I, rețetă ușoară
Kaiserschmarrn, rețetă simplă, foto Mădălina Drăgoi

Cât trăiești înveți, cât călătorești descoperi. Asta mi s-a întâmplat și mie în călătoria făcută în Austria înainte de instaurarea pandemiei, am descoperit o serie de preparate culinare excelente. Pe unele dintre ele le-am adoptat, în sensul, că gătesc rețetele acasă. Una dintre cele mai delicioase, dar și ușor de preparat este kaiserchmarrn, o clătită mărunțită rămasă în istorie ca fiind preferata lui împăratului austriac Franz Joseph I.

Kaiserschmarrn este o variantă perfectă pentru un desert sățios în timpul sezonului rece, dar poate înlocui cu succes și un prânz ușor. Se poate prepara cu ușurință și acasă, mai ales dacă ați mai făcut clătite.

Ce ingrediente sunt necesare pentru Kaiserschmarrn?

Atunci când mergeți la cumpărături și vreți să preparați și kaiserschmarrn, puneți pe lista de cumpărături și următoarele ingrediente: făină, lapte, stafide, rom (se poate și fără), ouă, unt, vanilie naturală, zahăr, piure de mere.

Kaiserschmarrn – rețetă

Ingrediente pentru stafidele înmuiate în rom

  • 1/3 cană de stafide
  • 3 linguri de rom sau apă

Ingrediente pentru clătită

  • 1 cană de făină
  • 1 cană de lapte
  • 3 ouă mari la care se separă albușurile de gălbenușuri
  • 3 linguri de unt nesărat, topit
  • 1 lingură de extract de vanilie sau vanilie din 1/3 baton de vanilie
  • Un praf de sare
  • 1 cană de piure de mere

Ingrediente pentru caramel

  • 2 linguri de unt nesărat
  • 2 linguri de zahăr

Mod de preparare:

Într-un castronel se lasă la înmuiat stafidele în rom. În caz că nu aveți, romul se poate înlocui cu apă. Se separă albușurile de gălbenușuri, iar albușurile se bat spumă cu ajutorul unui mixer sau cu un tel. Atenție nu trebuie să fie ca la bezele. Într-un alt castron, gălbenușurile, untul topit, vanilia, zahărul și un strop de sare se mixează. Se recomandă a se folosi mixerul 2, 3 minute la viteză medie. Apoi se adaugă o lingură de făină, o lingură de lapte mixându-se la viteză minimă. Apoi se adaugă cu grijă, lingură cu lingură și albușurile. Într-o tigaie se încălzește o lingură de unt și la foc mediu se coace clătita 6, 7 minute. Cu o spatulă, clătita se împarte în 4, se mai adaugă o linguriță de unt, și se întoarce pentru a se rumeni și pe cealaltă parte. Se mai coace 3, 4 minute. Apoi se mărunțește. Într-o altă tigaie se topesc 2 linguri de unt și două de zahăr până se caramelizează. Se adaugă peste clătită. Kaiserschmarrn se servește caldă, alături de sosul de mere. Se poate adăuga și zahăr pudrat. Poftă bună!

 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Mădălina Drăgoi - Editor
 Senior Editor si Fashion Stylist Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy. Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân