Înghețată de avocado: desertul care să nu-ți lipsească din congelator

Am pregătit pentru tine o rețetă delicioasă și sănătoasă cu un ingredient vedetă: înghețată de avocado.
  • Publicat:
Înghețată de avocado: desertul care să nu-ți lipsească din congelator
Foto: pexels

Știm că vara s-a încheiat, dar întotdeauna este binevenită o înghețată în congelator. Și ce zici de o opțiune sănătoasă? Am pregătit pentru tine o rețetă delicioasă și sănătoasă cu un ingredient vedetă: înghețată de avocado.

Ai nevoie de doar patru ingrediente, iar această rețetă conține aproape 4 grame de fibre prietenoase cu tractul gastrointestinal și 8 grame de grăsimi sănătoase pentru inimă. Poate te întrebi dacă acea cantitate ridicată de grăsimi din avocado este sănătoasă pentru organism, dar află că 5.5 grame sunt grăsimi mononesaturate. Acest tip de grăsimi ajută la scăderea colesterolului LFL, care poate forma cheaguri de sânge sau poate bloca arterele, arată Institutul Național de Sănătate.

Mai mult, o singură porție de înghețată de avocado conține 140 de calorii. Nu ai deloc nevoie de echipamente fancy pentru a obține acest desert și poți adăuga extra-ingrediente dacă vrei.

Înghețată de avocado

Ingrediente:

  • 3 avocado pisați
  • 3 banane medii congelate
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • Lapte de caju sau de migdale
  • Îndulcitori opțional

Mod de preparare:

Adaugă într-un blender avocado, banane și extractul de vanilie și mixează până obții un piure. Adaugă lapte cât să obții o consistență similară înghețatei, apoi transferă compoziția din blender într-un bol și bagă-l la congelator.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”