Fursecuri cu mere, o rețetă delicioasă de toamnă. Ai nevoie de 5 ingrediente

Iată o rețetă de fursecuri cu mere din doar cinci ingrediente, gata să-ți bucure papilele gustative.
  • Publicat:
Fursecuri cu mere, o rețetă delicioasă de toamnă. Ai nevoie de 5 ingrediente
Foto: envato / Fursecuri cu mere, o rețetă delicioasă de toamnă. Ai nevoie de 5 ingrediente

Dacă vrei să ai un început bun de toamnă, înainte de toate trebuie să acorzi atenție fructelor și legumelor de sezon pe care le poți folosi în diverse preparate. Știm, probabil consideri că cea mai potrivită este plăcinta de dovleac, dar îți garantăm că merele sunt mai ușor de folosit și la fel de gustoase. Iată o rețetă de fursecuri cu mere din doar cinci ingrediente, gata să-ți bucure papilele gustative.

Fără zahăr rafinat, gluten sau produse lactate, această rețetă are la bază ovăzul, o cereală integrală bogată în fibre care ajută la reglarea tractului digestiv. De asemenea, acesta conține fier, un mineral ideal pentru celulele roșii pentru a tranfera oxigenul către plămâni și țesuturi și pentru a sprijini metabolismul muscular. Să nu uităm de mangan, un nutrient care sprijină sistemul imunitar și numeroși antioxidanți care reduc riscul de a dezvolta bolile de inimă.

În timp ce multe rețete de fursecuri au ca îndulcitori zahărul alb sau brun, pentru acestea se folosesc scorțișoara și mierea, care sunt mai puțin procesate și conțin antioxidanți care luptă împotriva bolilor. De asemenea, se folosește uleiul de cocos, nu ouă, pentru a contopi ingredientele. Asta înseamnă că în mare parte, rețeta se poate transforma ușor într-o rețetă vegană, prin simpla înlocuire a mierii cu siropul de arțar.

Fursecuri cu mere- 18 fursecuri

Ingrediente:

  • 400g ovăz fără gluten
  • 2 mere medii
  • ulei de cocos
  • miere sau sirop de arțar
  • 2 lingurițe de scorțișoară

Mod de preparare:

Pune într-un bol mediu uleiul de cocos și adaugă-l la cuptorul cu microunde. Lasă-l să se topească pentru 30-40 de secunde, apoi lasă-l deoparte. Adaugă 200g de fulgi de ovăz într-un procesor și blend-uiește până obții o consistență similară făinii. Curăță merele de coajă, scoate cotorul și lasă-le deoparte. Adaugă mierea și uleiul de cocos și amestecă pentru 30 de secunde. Adaugă făina de ovăz, restul de ovăz și scorțișoara într-un bol și amestecă-le cu o lingură de lemn până se omogenizează. Dă merele pe răzătoare și apoi stoarce-le de surplusul de apă și adaugă-le în bolul cu ovăz. Amestecă. Transferă compoziția la frigider și las-o timp de 20 de minute.

Între timp, lasă cuptorul la preîncălzit la 180 de grade Celsius și ia o tavă pe care să pui foaie de copt și spray de gătit. Scoate compoziția de la frigider și cu ajutorul unei linguri formează în palmă mici biluțe pe care ulterior să le turtești pentru a obține o formă de disc. Lasă fursecurile la cuptor timp de 11-14 minute până când obțin o culoare aurie. După ce le scoți de la cuptor lasă-le la răcit timp de 10 minute.

Valori nutriționale- 2 fursecuri

  • 205 calorii
  • 9g grăsime
  • 7g grăsime saturată
  • 29g carbohidrați
  • 3g fibre
  • 18g zahăr
  • 2g proteină
Urmărește CSID.ro pe Google News
Alexandra Necșoiu - Web-Editor
ALEXANDRA NECŞOIU, Web-Editor, [email protected] Este absolventă a Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării şi deţine o diplomă de master în Producţie Multimedia şi Audio-Video. Iubeşte să scrie şi nu se vede făcând altceva, acesta fiind visul ei încă de pe băncile ...
citește mai mult
Recomandare video
Tratamentul personalizat în cancerul de sân