Dovlecel umplut cu legume – rețetă rapidă, cu puține calorii

  • Publicat:
Dovlecel umplut cu legume - rețetă rapidă, cu puține calorii
Dovlecel umplut cu legume - rețetă rapidă, cu puține calorii. Foto: envato

Când ți-e poftă de ceva sănătos și ușor de preparat, încearcă această rețetă de dovlecel umplut cu legume, perfect la dietă. 

Rețetă de dovlecel umplut cu legume

Ingrediente:

  • 1 kilogram de dovlecei sau zucchini
  • 200 grame ciuperci
  • 1 ardei gras roșu, galben sau verde (după preferințe)
  • 2 cepe galbene
  • 120 grame orez fiert
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri de bulion
  • 1 legătură de pătrunjel proaspăt
  • sare, piper, nucșoară – după gust
  • 1 bucată mică de cașcaval (30 de grame)

Preparare:

Spală bine dovleceii și taie-i în două, pe lungime. Curăță-i de semințe, apoi așază jumătățile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu părțile tăiate în sus.

Curăță și taie mărunt ceapa. Călește-o 2-3 minute într-o tigaie adâncă cu puțin ulei și sare.

Adaugă ciupercile curățate și tăiate felii, ardeiul gras tăiat cubulețe, orezul fiert, bulionul și condimentele.

Lasă pe foc 5-6 minute să se omogenizeze amestecul. La sfârșit adaugă pătrunjelul tocat și amestecă.

Umple jumătățile de dovlecel cu acest amestec și introdu tava la cuptorul preîncălzit.

Lasă la copt aproximativ 20 de minute, la o temperatură de 200 de grade Celsius.

În ultimele 5 minute, presară peste dovlecei o mână de cașcaval dat pe răzătoare.

Scoate dovlecelul umplut de la cuptor când se formează la suprafață o crustă aurie.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Paula Rotaru - Senior Editor
Senior Editor, [email protected] S-a alăturat echipei Ce se întâmplă, Doctore? în anul 2013. În timp, CSID a devenit a doua sa familie, care cuprinde o mână de oameni pasionați de scris și preocupați de starea de bine a românilor. Ține legătura cu medici din toate domeniile și ...
citește mai mult
Recomandare video
Protecția solară pe înțelesul tuturor