Turtă dulce cu merişoare

Ingrediente: 250 gr miere, 125 gr zahăr, 100 gr merişoare, 50 gr nuci, o linguriţă amoniac, 2 linguri apă, 2 linguriţe amestec de condimente pentru turtă dulce, 300 gr făină.
Turtă dulce cu merişoare

Ingrediente: 250 gr miere, 125 gr zahăr, 100 gr merişoare, 50 gr nuci, o linguriţă amoniac, 2 linguri apă, 2 linguriţe amestec de condimente pentru turtă dulce, 300 gr făină.

Preparare: mierea şi zahărul se dizolvă la foc mic şi se lasă apoi la răcit. Se amestecă merişoarele, nucile, amoniacul dizolvat în apă şi condimentul de turtă dulce, se frământă până se obţine un aluat şi se întinde în tava căptuşită cu hârtie de copt. Se decupează în forma dorită şi se bagă în cuptorul preîncălzit. Se lasă 20-25 min la foc mediu. Deasupra se toarnă sirop făcut din zahăr şi apă şi se decorează cu merişoare şi bucăţi de nuci.

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Cel mai nou articol Video:
Natalia Pavalachi Pittet, sexolog: Cum discutăm cu copiii și adolescenții despre sex