Tort cu mentă

Tort cu menta -reteta
01.11.2013
Tort cu mentă

Blat


150 g nucă
125 g curmale
1 lingură de carob

Mod de preparare:

Se pregăteşte o formă de tort cu diametrul de 17 cm. Se scot sâmburii curmalelor, dacă este cazul, şi se mărunţesc până se transformă într-o pastă lipicioasă. Nuca se pune în robot şi se mărunţeşte timp de 3-4 secunde. Se amestecă nucile, carobul şi curmalele până se obţine o pastă omogenă. Această compoziţie se distribuie uniform în forma de tort, se presează bine cu degetele şi se dă la rece.


Cremă

250 g caju hidratat 3-4 ore
75 g unt de cacao
½ linguriţă de pudră spirulină
2 picături de ulei esenţial de mentă
1-2 linguri de miere
1 lingură de cacao


Mod de Preparare:

Untul de cacao se pune la topit în bain-marie (apa sa aibă o temperatură de maxim 40C). Dacă nu ai unt de cacao poţi folosi ulei de cocos. Cajuul se mixează până devine o cremă fină. Punem cele 1-2 linguri de miere şi untul de cacao transformat în ulei. Mixăm pentru încă o tură. Crema de caju se împarte în două părţi egale. Într-o cănuţă, în 5 ml apă, punem 2 picături ulei esenţial de mentă. Într-una din cremele caju adăugăm pudra de spirulină, uleiul esenţial de mentă şi mixăm câteva secunde. În celălalt vas adăugăm 1-2 linguri de cacao şi mixăm câteva secunde. Scoatem din congelator tava cu blatul şi vom turna compoziţia verde, apoi cea cu cacao. Se ţine la congelator până a doua zi, când se va scoate tortul din formă.

Topping

1 lingură cacao
1 lingură miere

Mod de Preparare:

Se amestecă cacao cu puţină apă şi cu mierea. Se pune toppingul peste tortul foarte bine congelat şi se poate decora cu fulgi de cocos, nuci, fruncte uscate, după fantezia proprie.

 

Articol preluat din revista InStyle Romania.

 

Paula Rotaru
Paula Rotaru
A debutat în presa de sănătate în anul 2011, în redacția Farmacia Ta. Doi ani mai târziu intră în echipa Ce se întâmplă, Doctore?, alături de care este și astăzi. A scris peste 5.000 de articole în acest timp. Ține legătura cu medici din toate specialitățile și vă aduce zilnic ... citește mai mult
Parfe cu mascarpone şi afine
Parfe cu mascarpone şi afine
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos
Recomandări: