Tort cu afine

reteta tort cu afine
  • Publicat:
Tort cu afine

Ingrediente pentru 12 persoane blat: 2 ouă, 100 g zahăr, 2-3 linguri apă fierbinte, 75 g făină, 50 g gelatină, bicarbonat.

Ingrediente cremă: 600 g afine decongelate, 12 foi de gelatină albă, 100 ml cremă de brânză, 500 ml smântână, 80 g zahăr, coaja unei lămâi.


Mod de preparare: Spargeţi ouăle, iar albuşurile se bat cu o treime din zahăr. Gălbenuşurile se combină în alt bol cu zahărul rămas şi cu apă fierbinte. Se combină făina cu gelatina şi cu bicarbonatul, apoi se toarnă albuşul şi, ulterior, gălbenuşurile bătute spumă. În tava de cuptor se pune hârtie de copt şi apoi se adaugă amestecul. Se coace circa 18 minute la 180 de grade Celsius. Apoi se taie sub formă de biscuiţi de şampanie.

Mod de preparare umplutură: Afinele se lasă la decongelat la frigider. Gelatina se adaugă în apă rece şi apoi se mixează cu 2/3 din cantitatea de afine. Apoi se amestecă cu crema de brânză. Se pune la frigider până se leagă perfect. Se bate smântâna, apoi se adaugă zahărul şi coaja unei lămâi.

La final, se adaugă restul afinelor. Se taie blatul în felii, apoi se adaugă amestecul cu brânză şi, la final, frişca. Se lasă la frigider 3-4 ore. Apoi se scot cu o spatulă feliile de tort. Se ornează cu blatul tăiat sub formă de biscuiţi.

Urmărește CSID.ro pe Google News
Şarlotă cu afine
Şarlotă cu afine
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”