Steluţe de ciocolată

Reteta de stelute de ciocolata.
  • Publicat:
Steluţe de ciocolată
no title

Ingrediente: Baza:   o cana si un sfert de unt, inmuiat, 1/2 cana cacao pudra, esenta de mandarine (portocale), o cana de zahar, 2 galbenusuri mari,  o lingurita esenta de vanilie, o lingurita coaja de mandarina rasa, 2 1/2 cani faina. Glazura:  o cana si trei sferturi zahar pudra,  un albus, zeama si coaja de la o mandarina, 1/4 lingurita colorant alimentar portocaliu.

Mod de preparare:  Baza: Un sfert de ceasca de unt se topeste pe foc mic, se adauga cacaoa si esenta de mandarine. Se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se lasa la racit. Restul de unt si ceasca de zahar se mixeaza pana cand zaharul este topit, iar compozitia devine pufoasa. Peste ea, se toarna mixtura cu cacao si se amesteca bine. Apoi se adauga galbenusurile, vanilia, coaja rasa, iar la sfarsit faina. Aluatul rezultat se pune la frigider pana se intareste (30-45 de minute). Cand este gata, aluatul se intinde in foaie subtire din care se taie forme de stelute. Se baga la cuptor pentru 10-12 minute.

Glazura: Intr-un bol, se mixeaza zaharul pudra, albusul, colorantul, zeama si coaja de mandarina. Daca e nevoie se mai poate adauga suc sau zahar pentru o consistenta tare. Cand este gata, se foloseste la decorarea stelutelor. Se recomanda un vin dulce, licoros.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Batoane de mentă
Batoane de mentă
Recomandare video
Totul despre stenoza aortică: „Pacientul poate ajunge chiar și la vârsta de 30 de ani să necesite înlocuire de valvă aortică cu o proteză”
Recomandări: