Sorbet de zmeură

Ingrediente: 150 g de zahăr, 500 g de zmeură decongelată, sucul de la o jumătate de lămâie
05.12.2012
Sorbet de zmeură

Ingrediente: 150 g de zahăr, 500 g de zmeură decongelată, sucul de la o jumătate de lămâie
 
Mod de preparare:
Puneţi pe foc 50 g de zahăr într-o tigaie împreună cu 150 ml de apă rece, până se dizolvă zahărul. Adăugaţi zmeura, daţi focul la minim şi acoperiţi cu un capac până fructele se dizolvă.

Luaţi de pe foc, lăsaţi la răcit şi apoi puneţi amestecul în blender. Între timp, puneţi zahărul rămas, 350 ml de apă rece şi sucul de lămâie într-o tigaie mică.

Puneţi la foc mic timp de 2-3 minute şi lăsaţi la răcit. Turnaţi apoi mixul de zmeură, amestecaţi bine şi puneţi compoziţia într-o sticlă rezistentă la îngheţ, apoi băgaţi la congelator.

După 3 ore, amestecul se mixează până rezultă fulgi de gheaţă.
 

Urmărește CSID.ro pe Google News
Andreea Groza
Andreea Groza

Mă întâlnesc în fiecare zi cu doctori. Pentru cei mai mulţi pământeni, care nu sunt ipohondri, probabil, acest comportament pare ciudat.
Dar socializăm în cadrul unor interviuri în care noi, echipa, încercăm să aflăm poveşti scurte şi concise despre cum putem să funcţionăm ... citește mai mult

Brioşe cu afine
Brioşe cu afine
Recomandare video
Poate recidiva tiroidita subacută, boala de sezon care seamănă cu o viroză?