Semifreddo cu migdale prăjite

Massimo Mauro, bucătar-şef la Jackie O Ristorante & Bar vă recomandă Semifreddo alle mandorle tostate: "Este un desert sicilian ideal în momente speciale, mai ales acompaniat de un vin Moscato di Pantelleria, licoros şi aromat".
Semifreddo cu migdale prăjite

Massimo Mauro, bucătar-şef la Jackie O Ristorante & Bar vă recomandă Semifreddo alle mandorle tostate: „Este un desert sicilian ideal în momente speciale, mai ales acompaniat de un vin Moscato di Pantelleria, licoros şi aromat”.

Ingrediente:

100 g de mascarpone
150 ml de smântână lichidă
50 g de făină de migdale
50 g de zahăr pudră
4 albuşuri de ou
o lingură de migdale prăjite, mărunţite
4-5 forme

Mod de preparare:

Se bate smântâna cu zahărul pudră. Se adaugă făina de migdale. Separat se bat albuşurile şi se adaugă peste compoziţia iniţială. Pe fundul fiecărei forme se presară migdale prăjite, peste care se toarnă compoziţia obţinută şi se lasă la congelator cel puţin 5 ore, după care se montează în farfurie. Se serveşte după 5 minute. Este o alternativă delicioasă pentru îngheţată.
 

Mădălina Drăgoi
Mădălina Drăgoi

Acum ceva timp, mă aflam la Atena, la o conferinţă internaţională despre frumuseţe şi industria de profil. În sală erau jurnaliste din toată Europa. Reprezentau în special presa glossy.

Multe dintre ele erau parcă scoase din paginile revistelor pentru care lucrau atât din punct ... citește mai mult

Pepene cu cereale
Pepene cu cereale
Cel mai nou articol Video:
Platou de post rapid de făcut și foarte sănătos
Recomandări: