Ruladă cu gem de portocale şi fructe uscate

Pentru umplutură: 150 gr stafide, 50 gr prune uscate, tăiate în bucăţi mari, 50 gr caise uscate, tăiate în bucăţi mari, 170 ml de rom, 80 gr unt, 100 gr amestec de nuci, migdale şi alune, 200 gr gem de portocale.
Ruladă cu gem de portocale şi fructe uscate

Ingrediente pentru 4 porţii

Pentru umplutură: 150 gr stafide, 50 gr prune uscate, tăiate în bucăţi mari, 50 gr caise uscate, tăiate în bucăţi mari, 170 ml de rom, 80 gr unt, 100 gr amestec de nuci, migdale şi alune, 200 gr gem de portocale.

Pentru aluat: 500 gr făină, 15 gr praf de copt, 200 gr unt moale, 150 gr zahăr, o linguriţă de coajă de lămâie, seminţele de la o păstaie de vanilie, 3 ouă, 4 linguri de lapte.

Mod de preparare: 

Încălzim cuptorul la 180 de grade Celsius şi tapetăm o tavă cu hârtie de copt. Hidratăm stafidele, prunele şi caisele în rom. Amestecăm făina cu praful de copt şi batem untul cu zahărul până devin o spumă. Adăugăm coaja de lămâie, seminţele de vanilie şi ouăle şi le încorporăm. Adăugăm amestecul de făină cu praf de copt în ploaie şi amestecăm bine. Adăugăm laptele şi frământăm până devine un aluat moale. Scurgem fructele uscate şi topim untul într-o oală. Amestecăm untul topit cu micxul de nuci, cu fructele şi 20 ml de rom. Pe o suprafaţă tapetată cu făină întindem aluatul într-o formă lungă şi subţire. Deasupra întindem gemul de portocale, presărăm fructele şi amestecul de nuci. Împăturim aluatul pe lăţime, în aşa fel încât să obţinem un cerc închis la capete sub formă de ruladă. O punem pe hârtia de copt şi o băgăm la cuptor pentru 40-45 de minute, apoi o scoatem şi o lăsăm la răcit. Cernem zahărul pudră pe deasupra şi servim. Poftă bună!

Reţetă oferită de Lidl în catalogul Deliciile Primăverii.

Pască slovacă
Pască slovacă
Recomandări: